Nevetgélve tart sajtótájékoztatót Orbán

Újságírói kérdés érkezett az április 15-re hirdetett tüntetéssel kapcsolatban, melyre Orbán Viktor csak ennyit reagált: „az emberek döntöttek. Ennyi”.

A zsinórban harmadszorra megválasztott Orbán Viktor megtartotta a választás utáni első sajtótájékoztatóját. Ismét megköszönte a választóknak a támogatást, és elmondta, hogy a magas részvételi arány megadta a legnagyobb legitimitást a kormányzásra.

A kormányalakítással kapcsolatban annyit közölt, hogy reméli sikerül időben teljesíteniük a feladatot – itt történt a címben említett nevetgélés -, majd annyit mondott, hogy az előző kormány, minden miniszter és államtitkár munkája véget ért, új kormányt fog alakítani.

Elsők között az M1 és az Origo kérdezhetett.

Hírdetés

Újságírói kérdés érkezett az április 15-re hirdetett tüntetéssel kapcsolatban, melyre Orbán Viktor csak ennyit reagált: az emberek döntöttek. Ennyi.

A miniszterelnököt kérdezték arról is, hogy holnaptól bezár a Magyar Nemzet és leáll a Lánchíd rádió is. Először egyszerűen nem reagált, majd az RTL Klub kérdésére annyit azért elmondott, hogy ezek üzleti ügyek, magánkézben lévő médiumok, így majd a tulajdonosok eldöntik, mi lesz a két sajtóorgánummal.

Felmerült az RTL Klub felvásárlásának kérdése is, erre Orbán Viktor azt a választ adta, hogy továbbra sem foglalkozik üzleti ügyekkel, azonban támogatja a magyar tulajdonban lévő vállalatok számának növekedését.

A The Economist újságírója az EBESZ által megfogalmazott kritikát hozta fel, ami elítélte a megfélemlítő, pártfinanszírozott, idegengyűlölő kampányt. A miniszterelnök válaszában úgy fogalmazott: Köszönöm a részvételt!

A sajtótájékoztató jelenleg is tart, kapcsoljon a Hír TV-re!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »