No comment: Bartók Béla magyarul beszélő néger rokona itatja a bevándorlókat!

No comment: Bartók Béla magyarul beszélő néger rokona itatja a bevándorlókat!

Mamah MáriaCsak vízért mentek be a Thököly út és a Verseny utca sarkán található boltba. Mamah Mária magyar anya és amerikai apa gyermeke, a dédanyja Bartók Béla zeneszerző testvére, Elza.

“Menj haza, te koszos fekete!” – így szólt az üzlet vezetője Mamah Máriahoz, miután betértek a Keleti pályaudvar melletti boltba – írja a Cink. A nő Facebook-bejegyzésben arról számolt be, hogy önkéntesként voltak a pályaudvar mellett és csak vízért mentek be a Thököly út és a Verseny utca sarkán található boltba. Mikor a tulajdonos számára kiderült, hogy önkéntesek, a nő szerint megjegyzéseket tett, majd a családtagjaival, gyerekeivel rasszista beszólásokat vágtak hozzá, nevetgélve. “Kar hogy nem vettem fel videora, amikor magyarul válaszoltam neki” – szól a bejegyzés. A történet mellékszála, hogy a boltban két menekült szerette volna feltölteni a mobiltelefonjait, tőlük 1000 forintot kért a tulaj fejenként a szolgáltatásért.

Hírdetés

Mamah Mária magyar anya és amerikai apa gyermeke, a dédanyja Bartók Béla zeneszerző testvére, Elza. “Ragaszkodnunk kell ahhoz, hogy ehhez a törvényellenes kérdőívhez sincs semmi közünk, és ezért válaszolatlanul kell maradnia” – indokolta egykor Bartók, hogy Kodály Zoltánnal együtt miért lépett ki az osztrák zeneszerzői egyesületből, miután a náci irányítás alá kerülő szervezetnek felmenőik származásáról és árjaságukról kellene nyilatkozniuk. A zeneszerző 1940 októberében hagyta el az országot, később az Egyesült Államokban élt évekig, 1945 szeptember 26-án hunyt el, sosem folyamodott amerikai állampolgárságért.

http://fidelio.hu/

Kategória:Belföld, Hírek


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »