Nyert a Fidesz Szolnokon

A fideszes Rezák László János kapta a legtöbb szavazatot a vasárnap tartott időközi önkormányzati képviselő-választáson Szolnokon, a voksolás eredményes volt – tájékoztatta a megyeszékhely aljegyzője az MTI-t. 

A képviselői helyért összesen hat jelölt indult, akik közül a képviselőtestületbe 612 szavazattal Rezák László János (Fidesz-KDNP) került. Ligeti József (független) 406, Csikós Attila Ákos (Jobbik) 315, Szekeres Éva (független) 170, Nagy Gyula (független) 55, Filemon Kristóf (Munkáspárt) 15 szavazatot kapott.    

Rácz Andrea aljegyző elmondta, hogy reggel 6 óra és este 7 óra között összesen öt szavazókörben a 4958 választásra jogosult közül 1580-an jelentek meg. Hét szavazólap érvénytelen, 1573 érvényes volt.

A választás kiírására azért volt szükség, mert korábban lemondott mandátumáról a Kertvárost és Szandaszőlős egy részét magában foglaló hatos számú egyéni választókerület önkormányzati képviselője, Nemes András (Fidesz-KDNP). A szavazás nem mindennapi hátteréről korábban összeállítást közöltünk.

Rácz Andrea jelezte: az eredmény fellebbezés hiányában január 20-án, szerdán, 16 órakor emelkedik jogerőre.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »