Nyilvánossá tenné az Orbán Viktor vejével kapcsolatos jelentést Jávor Benedek

Jávor Benedek levelet írt Lázár Jánosnak, hogy a kormány hozza nyilvánosságra a Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 2011-2015-ös közvilágítási projektekkel kapcsolatos jelentését. Az említett időszakban Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a cége, az Elios nyerte a projektek túlnyomó részét.

http://mno.hu/

 

A Párbeszéd európai parlamenti képviselője facebook oldalán ezt írja: “Még másfél éve fordultam az OLAF-hoz az Orbán-vő Tiborcz István gyanús üzelmei miatt. Hihetetlen módokon tarolt cégével, az Elios-szal a közvilágítási piacon. Az OLAF most megállapította, hogy súlyos visszaélések történtek, és átadta a magyar hatóságoknak a jelentését. Világossá téve, hogy az Orbán-család nyakig merült a korrupt ügyletekben….A 4-es metró ügyében a nyilvánosságra hozatalhoz fűződő közérdeket tudták érvényesíteni, és publikálni abban az ügyben az OLAF jelentését. A miniszterelnök vejét érintő korrupciós ügyben a semmivel kisebb közérdek egyértelművé teszi, hogy elkerülhetetlen a jelentés elérhetővé tétele.”

Belföld MN A magyar kormány nem bánja, ha Orbán vejének üzleteit vizsgálják Legalábbis a kormányszóvivő így reagált az OLAF jelentésére. Tiborczék ügyei miatt 12 milliárdot veszíthetünk.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »