NYT: Orbán saját képére formálja a magyar társadalmat

NYT: Orbán saját képére formálja a magyar társadalmat

Orbán Viktor miniszterelnök a saját képére formálja a magyar társadalmat – ezzel a címmel írt cikket a magyar kormányfő politikájáról a New York Times (NYT), a cikket a Hír TV szúrta ki. A tekintélyes amerikai lap szerint a magyar kormányfő nem csak a demokráciát építi le, de saját ideológiáját erőlteti rá az oktatásra, a tudományra és a kulturális életre is.

A New York Times cikkében példaként említi a 8. osztályos történelemkönyvet, melyben szerepel, hogy Orbán Viktor szerint veszélyt jelentenek a menekültek Magyarországra.

A Magyar Történelemtanárok Egylete elnökét, Miklósi Lászlót is idézték, aki azt mondta: a kormány célja az, hogy olyan történelem-verziót hozzon létre, ami előnyös Orbánnak.

Kiderül a cikkből az is, hogy a miniszterelnök tavaly áprilisban Philip Zimbardo világhírű amerikai pszichológustól kért tanácsot, aki a tekintélyelvű rendszerek pszichológiájának tanulmányozásáról vált ismertté.

http://mno.hu/

A The Guardian szerdán közölt helyszíni riportot Miskolcról „A magyar szélsőjobb szítja a félelmet a migránsoktól a választások előtt” címmel – írja a Hír TV. A brit liberális lap szerint a városban szinte még senki nem látott migránst, Orbán Viktor nagyrészt mégis a bevándorlással kampányolt a településen. A szerző úgy fogalmaz: a miniszterelnök szélsőjobbos platformon, a határ migránsok előtti lezárásával próbál választást nyerni. Ez a retorika valószínűleg elég hatásos ahhoz, hogy célt érjen. Ráadásul az ellenzék megosztott, sok ember pedig közönyös a politikával szemben. A lap megemlíti a kormány sorozatos korrupciós botrányait, valamint azt is, hogy az elmúlt években kormányközeli kezekbe került a média egy jelentős része, például a helyi lapok és rádiók. Ez segített Orbán Viktornak abban, hogy a migrációt tegye a legfontosabb politikai témává.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »