Ön is kíváncsi, hogy melyik kormánytag áll kapcsolatban az orosz alvilággal?

A kettős mérce klasszikus esete valósul meg a Kiss Szilárd-üggyel kapcsolatban – jelentette ki Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Hivatalának tagja, majd emlékeztetett: a magyar kormány jelenleg csak félrevezeti az embereket ebben a kínos históriában.

A jobbikos parlamenti képviselő felidézte, újabb részletekre derült fény a rendkívül hosszú és szövevényes Kiss Szilárd-ügyben, és megállapítható, hogy a szálak felérnek egészen a kormányzati körökig.

Gondoljunk a Quaestor-botrányra, Tarsoly Csaba szerepére, Mészáros Lőrinc feltűnésére, meggazdagodására, a minisztériumok hazudásaira, egymásra mutogatására – mind-mind ezt sejtetik. S miközben Kiss Szilárd kétszer is megbukott nemzetbiztonsági átvilágításon, mégis attaséként, és diplomataként dolgozhatott évekig a magyar kormány jóvoltából – tette hozzá Mirkóczki Ádám.

Elmondta, hogy a két kérdésre szeretne végre konkrét választ kapni a Nemzetbiztonsági Hivatal következő zárt ülésén a magyar titkosszolgálatoktól, azaz az Alkotmányvédelmi Hivataltól, valamint az Információs Hivataltól.

– Egy részletes beszámolót vár el az ügy hátteréről, a nyomozás jelenlegi állásáról, valamint a magyar kormányban és a minisztériumokban továbbra is megbúvó felelősökről
 
– Valamint, tekintettel arra, hogy Kiss Szilárd kiterjedt orosz alvilági kapcsolatokkal rendelkezett, választ vár arra, hogy kik azok a kormányzati tisztségviselők, akik ezt a bűnös viszonyt tovább ápolják, ezzel nemzetbiztonsági kockázatot jelentve Magyarországra. S ha már sikerült beazonosítani ezeket a munkatársakat, akkor vajon mikor fogják őket eltávolítani?

A magyar kormány meddig játszik még, meddig vezeti félre az embereket? – fejezte ki aggodalmát a jobbikos honatya.

Hírdetés

Mirkóczki arra is emlékeztetett, hogy a kettős mérce klasszikus esete valósul meg a Kiss Szilárd-üggyel kapcsolatban, és csak a példa kedvéért, párhuzamba állította Kovács Béla, a Jobbik EP-képviselőjének esetével. 

Kovács Béla kapcsán semmilyen bűncselekményre nem derült fény, a nemzeti párt meghurcolt politikusa semmilyen minősített adatot nem kezelt, semmilyen olyan információhoz nem jutott hozzá, amelyet bárki más nem ismerhetett volna meg, ennek ellenére politikai értelemben mégis keresztre próbálják feszíteni a magyar kormány ösztönzésére a magyar hatóságok – fogalmazott a szóvivő, aki egyből hozzá is tette, hogy mindezt eredménytelenül.

A kettős mérce bizonyítására aláhúzta: a jóval magasabb beosztású, előzetes letartóztatásáig hazánkat külföldön képviselő diplomatát, aki konkrét bűncselekményeket követett el, mégsem kíséri ekkora kormányzati figyelem.

Sőt, az Orbán-kormány néma csendben hallgat ebben az ügyben, pedig ha a közélet tisztaságát jelölte meg célnak, akkor a megtisztulást kezdhetné saját magával – szögezte 

Jellemző a hazai viszonyokra, hogy Mirkóczki Ádám nem kezdeményezi a Nemzetbiztonsági Hivatal soron kívüli összevonását, az elmúlt 5 év tapasztalataiból kiindulva, ugyanis az Orbán-kormány regnálása óta egyetlen egy alkalommal sem került arra sor, hogy ellenzéki képviselő beadványát támogassa a kormánypárti többség. 

Azonban – ismertette – a következő soros ülésen napirendre vettem a javaslatom, azonban nincsenek illúzióim, bár Kovács Béla esetén számtalan alkalommal rendeztek soron kívüli ülést, a Kiss Szilárd-ügy esetén biztosan nem történik hasonló lépés. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »