Orbán a Minority SafePackról: Most az EU-n a sor!

Orbán a Minority SafePackról: Most az EU-n a sor!

Levélben gratulált Orbán Viktor Kelemen Hunornak, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökének ahhoz, hogy átlépte az egymilliós küszöbértéket a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés támogatóinak száma – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtök este.

„Örömmel értesültem róla, hogy az európai polgárok kellő számban kimondták: olyan Európát akarnak, amely egységesen kiáll az Európai Unióban élő, őshonos nemzeti kisebbségek mellett. Büszkék vagyunk rá, hogy az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) és az RMDSZ által közösen elindított nemzeti kisebbségvédelmi kezdeményezést aláírók száma átlépte az egymilliót” – áll a levélben. Orbán Viktor felhívta a figyelmet: most már az Európai Unión a sor, hogy eleget tegyen polgárai kérésének. „Engedjék meg, hogy bátor kezdeményezésükhöz és az elért eredményhez szívből gratuláljak, s azt kívánjam, hogy a nagyszerű kezdést hasonló folytatás kövesse!”

– zárul a miniszterelnök levele.

A miniszterelnök mindemellett egy, a Facebook-oldalára feltöltött felvétel szerint a nők és a férfiak közötti egyenjogúság mellett is kardoskodott. Kifejtette, veszélyt jelent a nőkre, valamint a férfiak és a nők közötti egyenjogúságra az a kultúra, amelyet „ránk akarnak erőltetni”, ez minden héten látható a nyugat-európai példák alapján.

A Facebook-oldalára feltöltött videó szerint a miniszterelnök fonyódi kampányrendezvényén arra kérte hallgatóságát, hogy ne adják fel azt a kulturális fundamentumot, amely a férfiak és a nők egyenjogúságát jelenti.

A kisebbségvédelmi kezdeményezést még április 3-ig lehet aláírni. Amennyiben még nem tette meg, az alábbi linken még támogathatja a Minority SafePacket.

(MTI)

 

The post Orbán a Minority SafePackról: Most az EU-n a sor! appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »