Orbán húsvéti ajándékának 90 százalékát házhoz vitték a postások

Orbán húsvéti ajándékának 90 százalékát házhoz vitték a postások

Húsvétig kézbesítették az Erzsébet-utalványok több mint kilencven százalékát a jogosultaknak – közölte a Magyar Posta Zrt. szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint aki még nem kapta meg az utalványt, az az eredeti ütemtervnek megfelelően legkésőbb április közepéig átveheti. Akiket nem talál otthon a postás, azokat értesítő várja, hogy hol és mikor kapják kézhez a küldeményt.

Emlékeztettek, a kormány döntése szerint minden, március 1-jén nyugellátásra, illetve a kormányrendeletben felsorolt ellátásra jogosult 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványban részesül, amelyet négy kétezer- és két ezerforintos címletben kap meg. Az utalványok 2019. december 31-éig válthatók be.

A kézbesítetlen küldeményeket tíz nap elteltével a Magyar Posta visszaküldi a Magyar Államkincstárnak.

http://mno.hu/

Korábban azt írtuk, hogy március elején ukázt kaptak a postások, hogy a választások előtti hétig kézbesítsék az Erzsébet-utalványokat. Ráadásul plusz pénzzel motiválta alkalmazottait a Posta. Úgy fogalmaztak: mivel „az elmúlt időszakban megnövekedett a kézbesítendő küldemények mennyisége, és a Magyar Posta Zrt. vezetése úgy döntött, extrajuttatással ismerik el a munkatársak többletteljesítményét”. Ha sikeresen kézbesítik az utalványt, akkor minden darab után 50 forint jár, ha csak értesítőt hagynak a címen, csupán 20 forint üti a markukat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »