Orbán kétkarú rablója bejelentette: övé a TV2 – Azt is mondta, hogy a család tévéje lesz

Andrew G. Vajna cége, a Magyar Broadcasting Co. Kft. jelezte a cégbíróságon, hogy megvette a TV2-t, és Dirk Gerkens-t kinevezte a TV2 Csoport vezérigazgatójának. Ezt maga a cég közölte. Kérdés, mit szól ehhez Fonyó Károly és Simicska Lajos.

A Magyar Broadcasting Co. Kft. lezárta a TV2 Csoport megvásárlását, a vállalat a tranzakcióhoz szükséges engedélyek birtokában benyújtotta a változásbejegyzési kérelmét a cégbírósághoz és Dirk Gerkens-t kinevezte a TV2 Csoport vezérigazgatójának – közölte a társaság vasárnap az MTI-vel.

A közleményben idézik "Andy" Vajnát, a Magyar Broadcasting Co. Kft. ügyvezető igazgatóját, tulajdonosát, aki azt mondta, a TV2-ből egy szórakoztató és piacvezető kereskedelmi televíziót szeretne létrehozni. Hozzátette: a TV2 a család televíziója lesz. Sajnos, ebben nincs okunk kételkedni…

Céljuk, hogy a fő-, valamint a kábelcsatornák a család minden tagjának szórakozást és hiteles tájékoztatást biztosítsanak.

A Magyar Broadcasting 2015. október 15-én adásvételi szerződést írt alá a TV2 Média Csoport Kft. 100 százalékos üzletrészét és a CEE Broadcasting Limited alaptőkéjének 100 százalékát megtestesítő részvényei megszerzéséről. A társaság ezzel egy időben megállapodást kötött a TV2 korábbi tulajdonosával, a ProSiebenSat.1 Media AG-vel az eladóknak, valamint a csatornának biztosított hitelek átvállalásáról.

A Gazdasági Versenyhivatal október 30-án engedélyezte, hogy a társaság közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen a TV2 Média Csoport Kft. és a CEE Broadcasting Limited felett. A Magyar Broadcasting a TV2 Csoport megvásárlását saját tőkéből és egy több bankból álló konzorcium közreműködésével finanszírozta – áll a közleményben.

A dolog szépséghibája, hogy akad egy másik csapat, Simicska Lajosé, amelyik szintén úgy látja, hogy ő a tévé tulajdonosa. Tavaly októberben ugyanis a Simicska-emberként számon tartott Fonyó Károly bejelentette, hogy a TV2 két napja már az övé volt, így az ügyvezetők nem adhatták volna el "Andy" Vajnának. Ezután hosszas vita kezdődött a dologról. Fonyó cége, a Megapolis Media Zrt. a bíróságon folytatja a harcot.

(Index – MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »