Orbán: Nagy a felháborodás a Facebook miatt

Orbán: Nagy a felháborodás a Facebook miatt

Mialatt a kormány egyre több adatott kér ki a legnagyobb közösségi portáltól, Orbán Viktor legújabb videójában Facebook-gate-ről beszél az oldal adatvédelmi módszereit illetően.

Nagy a felháborodás mindenhol, itt Brüsszelben is, mondja Orbán Viktor a Facebookon publikált videójában.

„Elfogadhatatlan, hogy a közösségi portál adatbázisát az érintett személyek hozzájárulása nélkül üzleti, de különösképpen politikai kampányok céljaira felhasználják. Ma egyetértés született abban, hogy ezt meg kell akadályozni. A törvény teljes szigorával fel kell lépni ez ellen, különösképpen, ha illegális eszközöket is felhasználnak” – hangzik el a videóban.

„Estére lesz végleges döntésünk is”, zárja a videós bejegyzést a brüsszeli csúcsról a miniszterelnök.

Hírdetés

A legnagyobb közösségi oldal és módszerei nem most szúrják először Orbánék szemét. Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár március elején tartott sajtótájékoztatót, ahol arról beszélt, hogy

Facebook akarva-akaratlanul beavatkozik a a magyar választási kampányba. 

A politikus ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy sértő tartalomra hivatkozva levették Lázár János kancelláriaminiszter bécsi videóját, amit egyébként vissza is tettek egy idő elteltével.

Az állítólagos  hatalmas felháborodás mellett, amiről most Orbán beszélt a bejegyzésében, azt tudni kell, hogy egyre több Facebook-adatot kér ki a kormány Magyarországon. A kiadott információ vonatkozhat egy adott felhasználóra, annak IP-cím szerinti tartózkodási helyére, illetőleg tartalmazhatja az általa küldött vagy fogadott üzeneteket is. Bővebben>>>

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »