Orbán nagypénteken: Név szerint ismerjük Soros zsoldosait

Orbán nagypénteken: Név szerint ismerjük Soros zsoldosait

Nagypénteken is megtartotta szokásos interjúját a Kossuth Rádión a miniszterelnök, aki ezúttal a keresztény ünnep apropóján kapcsolt kampányüzemmódba. Először arról beszélt, hogy a keresztény Európa olyan természetességgel vesz körül minket, mint a beszívott levegő.

Csakhogy ennek megőrzése politikai kérdéssé vált – fejtegette Orbán Viktor, aki nem túl váratlanul rátért a Fidesz fő kampánytémájára is: szerinte most nem hittételek jelentik a fő kérdést, hanem az, hogy ezt az életmódot meg tudjuk-e őrizni, vagy külső hatásra, a migráció nyomására fog megváltozni.

Orbán szerint reális a veszély, hogy az európai országok városról városra, sőt kerületről kerületre veszítik el a keresztény kultúrát – ám erről nehéz meggyőzni a nyugati politikusokat, akik csak néhány éves távlatokban gondolkoznak, és saját kertvárosi környezetükben védettnek érzik magukat. Ezzel szemben, a magyarok történelmi távlatokban hoznak döntéseket – büszkélkedett a kormányfő.

Ha már történelmi távlatokról és párhuzamokról van szó, a miniszterelnöknek nem jutott eszébe, hogy a Biblia szerint a Szent Család Heródes elől menekülve érkezett Júdeából Egyiptomba  – vagyis Jézus gyermekként menekültnek, a kormánypropagandában divatos szóval élve migránsnak számított.

Ezután jött a második fő kampánytéma. A keresztény ünnep témájától végképp eltávolodva, Orbán Viktor Soros Györgyről kezdett beszélni: mint mondta, „Soros zsoldoshadsereg tisztjeitől tudható, hogy itthon kétezren dolgoznak Magyarország bevándorlóországgá alakítása érdekében. A miniszterelnök azt is megjegyezte, hogy a kormány név szerint ismeri és figyeli ezeket az embereket.

Orbán szerint Brüsszel azon van, hogy Magyarország csak idén tízezer menekültet fogadjon be, de ezt az elképzelést a magyar kormány blokkolni fogja a júniusi EU-csúcson. Végül – a 12 ezres téli rezsicsökkentés megemlítése mellett – miniszterelnök választás tétjére is kitért a hangsúlyozottan ünnepi interjúban. Mint mondta, két lehetőség közül lehet választani,

a nemzeti kormány és a magyar Magyarország, illetve az internacionalista kormány és a bevándorlóország között.

 

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »