Orbán: nincs és nem is lesz kötelező sorkatonai szolgálat Magyarországon – szokásos nagykoalíció a honvédelem ellen

Orbán: nincs és nem is lesz kötelező sorkatonai szolgálat Magyarországon – szokásos nagykoalíció a honvédelem ellen

Nem lesz kötelező sorkatonai szolgálat Magyarországon – szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap, az M1 aktuális csatorna kérdésre válaszolva.

A kormányfőt arról is kérdezte az M1, hogy van-e vita a kormány és Kövér László között ebben a kérdésben, több sajtóorgánum ugyanis az Országgyűlés elnökére hivatkozva tényként írta meg a kötelező sorkatonai szolgálat bevezetését.

A miniszterelnök közölte, hogy nincs vita, miután Kövér László sem erről beszélt.

Orbán Viktor azt is megerősítette: nincs és nem is lesz napirenden a sorkatonai szolgálat ügye a kormányülésen.


Orbán sem adna fegyvert a magyar kezébe – érthető

Sem most, sem később nem kívánnak foglalkozni ezzel a kérdéssel, semmilyen módon nem tervezik megnyitni ezt a kérdést Magyarországon – jelentette ki a miniszterelnök.

Fantazmagóriának nevezte az Együtt a sorkatonaság visszaállítását

Fantazmagória a sorkatonai szolgálat újbóli bevezetése, ehelyett az elsődleges megoldandó problémákkal kellene foglalkoznia a magyar kormánynak – fogalmaz vasárnapi közleményében az Együtt.

A szélsőliberális párt azt írta: Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a napokban olyan kijelentéseket tettek, amelyekből arra lehet következtetni, hogy a Fidesz-KDNP-kormány újra bevezetné a sorkatonaságot, vagy valamilyen ahhoz hasonló kötelező szolgálatot.

Az Együtt úgy véli, hogy rengeteg a tennivaló Magyarország jobbá tételéhez, a párt elsőként például azt javasolja, hogy inkább az egészségügyi vagy az oktatási rendszer bajaival foglalkozzon a Fidesz-KDNP kormány.

Amikor pedig ezeket megoldották, talán elfelejtik ezt a sorkatonai fantazmagóriát – jegyezte meg közleményében az Együtt.

Természetesen Gyurcsány antimagyarjai is a sorkötelezettség ellen

A Demokratikus Koalíció (DK) határozottan elutasítja a sorkötelezettség visszaállítását, és mindent el fog követni, hogy ezt megakadályozza – közölte a magyarellenes párt alelnöke vasárnap az MTI-vel.

Vadai Ágnes emlékeztetett arra, hogy az elmúlt napokban Simicskó István KDNP-s honvédelmi miniszter, Kövér László, az országgyűlés fideszes elnöke és Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke is a sorkötelezettség visszaállításáról beszélt. Ezzel "a Fidesz elárulta a magyar fiatalokat is" – jelentette ki.

Az ellenzéki párt határozottan elutasítja a sorkötelezettség visszaállítását – hangsúlyozta az alelnök, hozzátéve: "ha Magyarországot megtámadták, akkor mi, magyarok (sic!) eddig is mindig megvédtük az országot".

Jelenleg semmilyen veszély sem fenyegeti az országot, csak az, hogy a Fidesz szétszakítja a magyar családokat, és kaszárnyákba űzi a magyar fiatalokat – hazudta Vadai Ágnes.

Rámutatott: a fiatalok tanulni, dolgozni, és élni akarnak, nem pedig egy lerobbant kaszárnyában táborozni. A DK pedig nem fegyvert és egyenruhát, hanem tudást és lehetőséget adna a fiatalok számára.

(Híradó – MTI nyomán)

Ötletel a Jobbik, megvalósít a kormány – Kulcsár Gergely az önkéntes katonai alapkiképzésről

Önkéntes katonai alapkiképzést szorgalmaz a Jobbik

Magyarország védelme nem teljesen biztosított: önkéntes honvédséget hozna létre a Jobbik


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »