Orbán Viktor lett az Év embere

A Politico magazin európai kiadása 2015 emberének választotta Orbán Viktort. A lap listája azt a 28 embert gyűjtötte össze, akik felpezsdítik és alakítják az európai közéletet, és akikre a jövőben is érdemes lesz odafigyelni. A listán rajta van még az Európai Unió versenyjogi biztosa, és a romániai korrupcióellenes ügyészség vezetője, de 12. helyen szerepel egy írországi transzvesztita aktivista is. Cikkünket folyamatosan frissítjük a pártok reakcióival.

A listán Orbán Viktor lett az első, akit konzervatív bomlasztónak neveztek. A magyar miniszterelnökről szóló összeállításban kiemelték, hogy a politikus segített lebontani a berlini falat, míg most újabbakat emel. A cikkben részletesen elemzik a magyar kormányfő politikáját, és külön kiemelik, hogy szavait, érveléseit Lengyelországtól az Egyesült Államokig több politikus átveszi.

A szerzők álláspontja szerint a magyar miniszterelnök politikája a határzár bevezetéséről határozta meg az európai országok vitáját arról, hogyan kell kezelni és megállítani a bevándorlási hullámot. „A nemzetállamok felelőssége határaik védelme. Egy államnak meg kell védenie a saját határait, nem hiszek az európai megoldásokban” – idézi őt a lap, azt is kiemelve, hogy „morális imperalizmusnak” nevezte Orbán Viktor azt, amikor Németország egyoldalúan megnyitotta a határait a migránsok előtt.

Hírdetés

Az első 15 helyezett. Kép: origo.hu

A Politico kiemelte, hogy az unió és a legnagyobb tagállamok vezetőinek nehezére esett, de végül el kellett elismerniük, hogy Orbán volt az, aki mindvégig tartotta magát az érvényes szerződésekhez.

(origo.hu, hirado.hu, nyitókép: faktor.hu)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »