Orbán: Visszavonják az internetadót

Orbán: Visszavonják az internetadót

Visszavonják az internetadót – ezt Orbán Viktor mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Visszavonják az internetadót – ezt Orbán Viktor mondta a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. A miniszterelnök kiemelte, mivel az emberek megkérdőjelezik az új adó ésszerűségét, az új terhet nem lehet bevezetni. Az adótörvényeket pedig módosítani fogják. A miniszterelnök azt mondta: az ünnepek után, januárban nemzeti konzultációt kezdeményeznek az internet szabályozásáról.

– Olyan szokott lenni, hogy az emberek akarata ellenére is egy adót bevezetnek, itt azonban sokkal súlyosabb helyzetről beszélünk. Most az a helyzet, hogy megkérdőjelezik az emberek ennek az egésznek az ésszerűségét. A józan ész alapját kérdőjelezik meg. És nekem az a véleményem, hogy ilyen körülmények között ezt nem lehet bevezetni. Semmit sem. Az én véleményem az, hogy helyre kell állítani a vita alapjait. Ezek ma nem lehetségesek. Túlszaladtak ezen az események. Ez a vita félrecsúszott, és ilyen körülmények között szerintem, függetlenül attól, hogy a kormánynak mi volt a szándéka, és hogy ez helyes volt-e, ezt egész egyszerűen nem lehet bevezetni. Ma ez a helyzet – fogalmazott a miniszterelnök.

Hírdetés

Navracsics Tibor már csütörtökön jelezte, hogy nem lezárt ügy az internetadó bevezetése. A magyar uniós biztos Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: előfordult már, hogy egy törvényjavaslatot a várható negatív hatása miatt végül levett napirendről a kormány.

Az Együtt–PM kevésnek tartja

Fontos lépésnek tartja az Együtt–PM, hogy a kormány belátta, az internetadót nem szabad bevezetni. Közleményükben azt írják, a lépést ezzel együtt kevésnek tartják. Úgy vélik, hogy a cafeteriadót is vissza kellene vonni. Az Együtt–PM közleményében kiemelte: köszönik és gratulálnak mindazoknak, akik részt vettek a napokban lezajlott tömegtüntetéseken.

Nem értek véget a tüntetések

Tüntetéssel ünnepli az internetadó visszavonását a vasárnapi és keddi tüntetéseket szervező Százezren az internetadó ellen nevű Facebook-csoport. A korábbi demonstrációk szervezői estére demonstrációt hirdettek a belvárosba. Egy másik internetes csoport pedig vasárnapra ígér tüntetést. A Nem némulunk el elnevezésű csoport kommunikációs trükknek tartja az internetadó visszavonását. A csoport a többi között a korrupció és a kormány külpolitikája ellen hirdet megmozdulást.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »