Óriási bejelentést tett a Gucci

Óriási bejelentést tett a Gucci

Az olasz luxusvállalkozás vezetője, Marco Bizzarri Londonban közölte, hogy a raktáron lévő korábbi termékeket jótékonysági akció keretében elárverezik. A bevételt a Humane Society International és az LAV állatvédő szervezetek kapják.

A Gucci, amely a múltban szőrmével díszített papucscipőket és menyétszőrméből készült kabátokat dobott piacra, ezzel csatlakozott a Fur Free Alliance (Szőrmementes Szövetség) nevű, 40 szervezetből álló csoportosuláshoz, amely az állatok jogaiért küzd és az állati szőrme divatiparbeli helyettesíthetőségéért.

Forrás: AFP

Az állatvédők örömmel fogadták a divatkonszern döntését. „Az egész divatvilágban nagy hullámokat fog kelteni az, hogy a nagy hírű olasz divatmárka lemond a szőrméről” – hangoztatta Kitty Block, a Humane Society International elnöke.

Tavaly az Armani is bejelentette, hogy többé nem használ kreációiban szőrmét. A Kering luxuskonglomerátumhoz tartozó Gucci eladási eredményei az utóbbi két évben növekedésnek indultak Alessandro Michele kreatív igazgató vezetése alatt.

Bizzarri elmondása szerint a döntést Michelével együtt hozták. Hozzátette: „az új kreatív igazgató kiválasztásakor arra törekedtem, hogy olyat találjak, aki ugyanazon értékek fontosságát vallja”.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »