Óriási segítséghez jutott a Tűzoltó utcai Gyermekklinika

Óriási segítséghez jutott a Tűzoltó utcai Gyermekklinika

Csak alapítványi támogatással vagy adományokból tudja fejleszteni eszközparkját a Tűzoltó utcai Gyermekklinika, az állami támogatás legfeljebb a napi működésre elég. Erről a klinika igazgatója nyilatkozott a Hír TV-nek, miután átvették a Gyermekleukémia Alapítvány adományát. A pénzből három osztályt tudnak felszerelni modern betegmegfigyelő rendszerrel.

30 millió forint értékű támogatást kapott a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai Gyermekklinikája. A pénzt a Gyermekleukémia Alapítvány gyűjtötte össze az elmúlt hónapokban, ennek köszönhetően három osztályt szerelnek fel korszerű betegfigyelő monitorrendszerrel.

Az orvosok felkészültek a XXI. századi technológiára, emelte ki a klinikaigazgató. Szabó András elmondta: a három eszközzel összesen 12 gyermek állandó megfigyelése válik lehetővé, és mivel az állapotváltozást a kezelőorvos mobiltelefonja is jelzi, ha szükséges, azonnal beavatkozhat. A kórház csak pályázatok vagy adományok útján számíthat eszközfejlesztésre.

Hírdetés

„A kórház, a klinika, az nem szokott eszközöket vásárolni, tehát néhány pályázat vagy gyakorlatilag adományok azok, amik lehetővé teszik azt, hogy a klinikán fejlesztés, műszerfejlesztés történjen. És azt kell, hogy mondjam, hogy a mi szempontunkból egy jelentős adomány” – nyilatkozta a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.

A kórház maga választotta ki a szükséges eszközt, árulta el az alapítvány kurátora. A Tűzoltó utcai Gyermekklinika után most a Heim Pál Kórháznak kezdenek gyűjtésbe – hasonló eszközre.

„A magyar vásárlók már nem érzékenyek erre a piacra, hogyha hozzáadott értékként, ha megveszed ezt a terméket, akkor evvel támogatod ezt és ezt a célt. A multik egyre inkább nem vesznek részt, egy-egy apró adományt adnak, és a kisembereknek az 1200, 2000, 3000 forintjaiból gyűlnek össze ezek a viszonylag hatalmas adományok” – mutatott rá Fodor Zsuzsa kurátor.

Magyarországon jelenleg 3000 gyermek áll gondozás alatt leukémia vagy más daganatos megbetegedések miatt. Bár a betegség egyre nagyobb arányban gyógyítható, a 14 év alatti gyermekek halálozási okai között – a baleset után – a második helyen áll.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »