Őrizetbe vették Stohl ügyvédjét

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a mai napon gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vette azt a budapesti ügyvédet, aki a megalapozott gyanú szerint 2010. és 2012. között több alkalommal kötött letéti megállapodást ügyfeleivel, majd az ügyvédi letétként átvett összegekkel később nem számolt el, hanem azzal sajátjaként rendelkezett – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.
Ruttner György az őrizetbe vett ügyvéd – ezt már a Borsonline írja, a lap szerint tehát a többek között Stohl Andrást és Damu Rolandot is védő, a bulvárlapok szerint uzsorások felé komoly tartozásokat felhalmozó ügyvédről van szó.

A gyanú szerint az ügyvéd 2010. és 2012. között ingatlanvásárlás fedezeteként összesen négy ügyfelétől fejenként tízmillió forintot meghaladó összeget vett át ügyvédi letétként.

Az adásvételi ügyletek végül nem jöttek létre, ennek ellenére a sértettek által letétbe helyezett összegeket a gyanúsított sem a megállapodásokban szereplő határidőig, sem később nem adta át nekik. Az ügyészség szerint a pénzt az ügyvéd saját célra használta fel, ezzel jogtalan hátrányt okozott az ügyfeleknek, és rendszeres haszonszerzésre törekedett.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a férfit különösen nagy értékre üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette, ügyvédi visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vette, és a Budai Központi Kerületi Bíróságon indítványozta a házi őrizetének elrendelését.

A közlemény kitér arra is, hogy a Budapesti Nyomozó Ügyészség az ügyvéddel szemben más ügyben, ügyvédi visszaélés bűntette, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette, büntetőügyben hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt tavaly decemberben már vádat emelt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »