Orosz nyelvű tévécsatorna sugárzását függesztette fel Litvánia

Litvánia egy évre felfüggesztette az uszítással és gyűlöletkeltéssel vádolt RTR Planyeta orosz nyelvű televíziós csatorna sugárzását a balti állam területén – közölte az MTI szerint szerdán a litván rádió és televízió hatóság.

A döntés indoklása szerint az RTR Planyeta tavaly három alkalommal is zavargásokra szólított fel, illetve gyűlöletet próbált kelteni. A litván hatóság kiemelte: a televíziós csatorna műsoraiban az Egyesült Államok megsemmisítésével fenyegettek, illetve azzal, hogy helyreállítják a volt Szovjetuniót minden korábbi területével, és olyan kijelentések is elhangzottak, hogy elfoglalják a balti köztársaságok – Észtország, Lettország, Litvánia – területét.

Litvániában korábban többször felfüggesztettek orosz televíziós csatornákat, köztük az RTR Planyetát is az egyoldalú híradások miatt. Az intézkedések bírálói megkérdőjelezik a műsorszórás felfüggesztésének hatékonyságát, s a véleménynyilvánítás szabadságának korlátozását látják ebben, míg az elrendelt adásszünetek támogatói az orosz állami tévé által közvetített propagandára adott válaszként méltatják azokat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »