Országszerte tüntetnek ma is

Országszerte tüntetnek ma is

Négy vidéki nagyvárosban, Debrecenben, Kecskeméten, Nyíregyházán és Székesfehérváron folytatódik ma a kormányellenes tüntetéssorozat. A tegnapi, második budapesti kormányellenes tüntetésen ismét hatalmas tömeg vonult utcára, a többi közt az ellenzéki összefogásért, a civil szerveződésért és a sajtószabadságért. A résztvevők abban bíznak, ha az ellenzék nem is, az utcára vonuló tömeg a kétharmados Fidesz többség ellenére is tud eredményeket elérni.

Két hete sorozatban harmadszor aratott két harmados győzelmet a Fidesz az országgyűlési választásokon, Budapesten pedig már a második alkalom volt szombaton, hogy több tízezres tömeg vonult utcára a kormány ellen.

A gyülekező ezúttal a Kossuth téren volt, ahogy egy hete, úgy ezúttal is minden ellenzéki párt zászlója és jelképe megtalálható volt a résztvevőknél.

Sőt egymás mellé került a szivárványos, a székely, a cigány, az árpádsávos, és az uniós lobogó is. Sokan transzparensekkel is készültek, de volt, ahol Soros-bankót osztogattak a kormányzati nyilatkozatokra utalva.

Hírdetés

A beszédeket a Szabad Sajtó útján tartották.

A vonulók közül többen is úgy látták, hogy bár sokan voltak másodjára is, de kevesebben mint az előző héten.

A tüntetők egy része bízik benne, hogy ha az ellenzéki pártok nem is, az utca népe elérhet eredményeket a kétharmaddal szemben.

A következő megmozdulást május 8-ára, az új országgyűlés megalakulásának napjára tűzték ki a szervezők. A szombat esti tiltakozás rendbontás nélkül zárult.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »