Örülj, magyar! – A Fidesz alapítványának vezetője a köztévében magyarázta el, mekkora áldás Netanjahu látogatása

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök magyarországi látogatása valóban történelmi, hiszen harminc év után jár ismét magas rangú izraeli vezető Magyarországon – közölte a Századvég külügyi igazgatója az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Szabó Dávid elmondta, Izrael világpolitikai jelentőségű tényező, Magyarország egyik legfontosabb transzatlanti szövetségese, és a harmadik legnagyobb külföldi tőkebefektető Magyarországon. Emellett pedig az izraeli miniszterelnök a világpolitika egy ismert és határozottan fellépő politikusa, aki saját országában nagyon sikeres – tette hozzá.

Mint mondta, a magyar kormány külpolitikájából kitűnik, hogy Magyarországnak elemi gazdasági érdeke az Izraellel való jó és dinamikusan bővülő kapcsolat fenntartása. Izrael a Közel-Kelet meghatározó állama, és az elmúlt 3-4 év európai biztonságpolitikai fejleményei – illegális bevándorlás – részben a közel-keleti instabilitásnak is köszönhető, ennek megfelelően Magyarországnak ebben a térségben minden komoly és fajsúlyos partnerét meg kell becsülni ahhoz, hogy ezeket a kiváltó okokat meg tudja szünteti – fejtette ki a szakember.

Magyarország számára Izrael azért is fontos partner, mert Európában itt él a harmadik legnagyobb zsidó közösség, amely reneszánszát éli mind gazdasági, mind társadalmi, kulturális értelemben – mondta.

A szakember úgy véli, az, hogy az izraeli külügyminisztérium “korrigálta” Izrael budapesti nagykövetének álláspontját a Soros "Györgyöt" ábrázoló plakátokkal kapcsolatban, megmutatta hogy Izrael és Magyarország egyaránt ellenáll annak a törekvésnek, hogy “egyes nemzetközi civil szervezetek”, illetve a mögöttük álló finanszírozók bárkit antiszemitának, rasszistának állítsanak be, aki az ő érdekeikkel ellentétes politikát folytat.

(MTI nyomán, kép: 888)

Történelmi és nagyon örömteli a látogatás, Izrael a zsidókeresztény civilizáció és a közel-keleti demokrácia bástyája – ilyen és ehhez hasonló bölcsességek hallhatók az M1-videóban:


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »