Összecsaptak a rendőrök a tüntetőkkel az autópályára bevezetett útdíj miatt (VIDEÓ)

Összecsaptak a rendőrök a tüntetőkkel az autópályára bevezetett útdíj miatt (VIDEÓ)

Többen megsérültek ma Albániában egy zavargásba fulladó tüntetésen.

Az autópályára kirótt útdíjak miatt a feldühödött tömeg a tüntetés során először kövekkel kezdte el dobálni a rendőröket, majd szétverték a jegyértékesítő-fülkéket, az egyiket fel is gyújtották.

A rendőrök közbeléptek, legalább 12 tüntető és legalább 5 rendőr került kórházba.

Az albán hatóságok arra az autópályaszakaszra vezetett be útdíjat, amely összeköti az északkeleti tartományt az adriai tengerparttal – rengeteg turista használja ezt az útvonalat. Az intézkedés ellen szervezett tiltakozó akcióra több százan jöttek el, ám végül elszabadult a pokol.

Xhafaj aj Edi Ramaalbán belügyminiszter a zavargók „szigorú megbüntetését” helyezte kilátásban. A legerősebb ellenzéki csoport, a Demokratapárt felszólította a kormányt, hogy mentesítse az útdíjfizetés alól az autópálya környékén élőket, és csökkentse a díjszabást is.

Az új intézkedés szerint az autópálya tengerpartig húzódó 100 kilométeres szakaszára a motorkerékpárok 2,50 euróért, a személyautók 5 euróért, a teherautók pedig 22,50 euróért válhatnak jegyet. Az útdíjrendszer működtetési jogát 30 évre kapta meg egy nemzetközi konzorcium.

HNOnline.sk

Nyitókép: HNonline.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »