Öt év alatt először nyereséges a FlixBus csoport

Öt év alatt először nyereséges a FlixBus csoport

Alapítása óta először csoport szinten is nyereséges lett 2017-ben a FlixBus. Tavaly 40 millió utast szállított a közlekedési startup, a budapesti utasforgalma is megduplázódott 2016-hoz viszonyítva.

A FlixBus közlekedési startup 2013-as alapítása óta először csoport szinten is nyereséges lett 2017-ben a cég közleménye szerint. Jelentős volt a közép-kelet-európai növekedés is: Budapesten szeptemberben új központ nyílt, a fővárosból az elmúlt év során 13 ország több mint 100 célállomására kínált közvetlen összeköttetést a mobilitási szolgáltató.

Negyvenmillió utas 2017-ben, a budapesti megállók személyforgalma megduplázódott

Tavaly 40 millió utast szállított Európa-szerte a FlixBus, csak az év végi főszezonban, december 22. és január 7. között 2,5 millióan utaztak a társaság járataival a kontinensen. Az év során 6 új piacon jelent meg a vállalat, így jelenleg 26 országban 250 buszpartner 1400 járműve közel 200 000 csatlakozást szolgál ki – derül ki a közleményből.

Magyarországon is jelentős volt a növekedés, a FlixBus budapesti megállóinak átmenő utasforgalma megduplázódott 2016-hoz viszonyítva. Tavaly, a nyári menetrendben számos új külföldi célállomás vált elérhetővé a cég hálózatában, többek között Horvátországban, Szlovéniában, Olaszországban, Németországban és Romániában. Egyes útvonalakon tovább sűrítette a járatokat a vállalat, Budapest és Bécs között már 14-16 közvetlen járatpár közlekedik a forgalmasabb napokon. 2017 novembere óta nemcsak a Népliget, hanem Kelenföld autóbusz-állomás is fogad és indít zöld buszokat.

Nagyszabású tervek 2018-ban

A FlixBus gyorsan nyereségessé váló európai üzletága lehetővé tette, hogy a 2013-ban alapított startup idén már globális keretekben gondolkozzon. Az elmúlt év végén a cég bejelentette, hogy az USA-beli terjeszkedést tervezi.

Idén tovább növelné a Magyarországról elérhető célországok számát a busztársaság, de a már meglévő vonalain is fejleszt majd a vállalat. A Budapest-Bécs irány népszerűségének köszönhetően a jelenleginél is sűrűbb összeköttetést alakít ki a cég a két főváros között.

Emellett a FlixBus 2018-ban tovább digitalizálja a szolgáltatását, több új funkcióval bővítve webes felületét és mobilalkalmazását. A már elérhető papírmentes check-in, állomáskereső, last minute foglalásmódosítás és Google Térképes utazástervezés mellett hamarosan lehetővé válik majd például a buszok aktuális pozíciójának élő követése is.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »