Özönlenek az urnákhoz a szavazók Hódmezővásárhelyen

A 9 órási adatok szerint a szavazásra jogosultak 11,65 százaléka, vagyis 4275 fő adta le a voksát a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson – derül ki a választás.hu oldalon közzétett napközbeni részvételi adatokból. Ez a négy évvel ezelőttihez képest majdnem öt százalékponttal nagyobb, vagyis ha minden így folytatódik, akkor többen mennek el voksolni, mint 2014-ben.

Hódmezővásárhelyen Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester halála miatt kellett kiírni időközi választást. Az ellenzéki pártok támogatását élvező független jelölt Márki-Zay Péter közgazdásznak a szintén függetlenként induló, volt szocialista Hernádi Gyulával és a fideszes Hegedűs Zoltánnal kell megmérkőznie vasárnap.

http://mno.hu/

Hírdetés

Márki-Zay Péter a Hír TV-nek azt mondta: érthető, hogy a kancelláriaminiszter perrel fenyegeti a Hír TV-t, amiért arról számoltunk be, hogy hatmilliárdos költségvetési csalás elkövetőivel szövetkeztek a roma szavazatok megszerzéséért a Csongrád megyei fideszesek.

Nem adott érdemi választ Hegedűs Zoltán, a kormánypárti polgármesterjelölt a televízió kérdésére, hogy segítik-e majd a választáson romák buszoztatással. Azt állította, erről most hallott először.

http://mno.hu/

A Hír TV Célpont című műsora tárta fel, hogy szervezett akcióban hajt a Fidesz roma szavazatokra az országgyűlési választáson, a rendszer főpróbája pedig a vasárnapi vásárhelyi voksoláson lesz.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »