Paks Hungarica

Az elmúlt napok politikai slágertémája a ballib zombihadsereg összeállása mellett Orbán és Putyin Paks ügyében nyélbe ütött megállapodása. Huszonnégy óra alatt tízmillió szövetségi kapitány és politológus után a tízmillió energetikai szakértő és közgazdász országává is váltunk. Mindenkinek véleménye van az ügyről, és szükségesnek is érzi, hogy ezt megossza a világgal. Úgy döntöttem, ebből a buliból én sem maradhatok ki.

Az első kérdés, ami mindannyiunkban felmerül: jó-ez nekünk? Nos, a jelenleg rendelkezésre álló információkat Polgárjenő legendás mémmé váló haverjának aranyköpésével lehet összefoglalni: kizárt dolog, mert nem tudom. Egyelőre két dolog biztos: 1. Magyarország energiaellátása a következő hatvan-hetven évre nagyjából biztosítva lesz. 2. Megint kurva sok hitelt vettünk fel.

A helyzet a következő: ma hazánk villamos energia igénye atomenergia nélkül nem elégíthető ki. Egy darab atomerőművünk van Paks mellett, ez biztosítja a szükséglet nagyjából 40 százalékát. A jelenleg működő blokkokat legkésőbb 15 múlva be kell zárni. Tehát ennyi időnk van arra, hogy kitaláljunk valamit. A következő lehetőségek közül választhatunk:

Hírdetés

a) Drasztikusan csökkentjük az ország energiaigényét. Vagyis kidobjuk a mikrót a konyhából, kitépjük a falból a légkondit, és naponta legfeljebb két órát töltünk számítógép előtt. Meggyőződéses konzervatív emberként vallom, hogy tartalmasabb és élhetőbb életünk lehetne így, de be kell vallanom, hogy jelen állapotomban én magam is csak akkor lennék hajlandó ilyen változtatásokra, ha pisztolyt szorítanának a fejemhez.

Bővebben!


Forrás:jobbegyenes.blog.hu
Tovább a cikkre »