Palermo polgármester megőrült: „Csodálatos, hogy elöntenek bennünket a migránsok”

Lovas István nemzetközi lapszemléje:

Leoluca Orlando, a szicíliai Palermo város polgármestere – vette észre az amerikai jobboldali Breitbart brit kiadása – a francia Libérationnak adott interjúban fejezte ki imádatát a migránsok iránt. /A cikk tévesen azonosítja „balközépnek” az ultraliberális  Libération ideológiai irányultságát./

Ilyeneket mondott:

Ha valaki megkérdezi, hány migráns van Palermoban, nem azt mondom, hogy 60-, 70- vagy 80 ezer. Bárki, aki Palermóba érkezik, az palermói.

És:

A jövőnek két neve van. Google és Ali, a migráns. Google a virtuális kapcsolatot fejezi ki, és Palermo ma a legjobban összekapcsolt és digitalizált városa az egész Földközi-tenger térségében. Minden migráns emberi kapcsolatot képvisel. Befogadó és modern város akarunk lenni.

A polgármester szerint a migránsok nagyon jók a maffia elleni harcban. Elmondta, 30 éves koráig egyetlen migránst nem látott Palermóban, mert a maffia ellökte őket. Félnek a diverzitástól.

Amióta polgármestere vagyok, a maffia már nem irányítja a várost, és valami csodálatos dolog történt: migránsok öntöttek el bennünket.


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »