Palesztinok csatlakoznak Kelet-Ghouta felszabadításáért (képek, videók)

Palesztinok csatlakoznak Kelet-Ghouta felszabadításáért (képek, videók)

Kétezernél több szíriai palesztin kapcsolódik be a megszálló terrorszervezetek elleni harcba Kelet-Gouthaban.

A Liwa Al-Kudsz (Jeruzsálemi Dandár) szíriai palesztin paramilitáris egység 2000 főnél több tagja települ Damaszkusz tartomány Kelet-Goutha régiójába, a Szíriai Arab Hadsereg Főparancsnoksága utasítására, hogy felvegyék a harcot a megszálló vahhabita terrorszervezetek ellen.

A Liwa Al-Kudsz hivatalos médiarészlege szerint Észak-Szíriából telepítik át erőiket Kelet-Gouthaba, hogy segítsék a Szíriai Arab Hadsereg és a Köztársasági Gárda reguláris egységeit a Damaszkusz tartomány területén jelenleg folyó offenzívában.

Hírdetés

.

A Liwa Al-Kudsz az egyik legnagyobb Szíriához hű palesztin paramilitáris egység. Számos csatában vett részt az ország honvédő háborúját támogatva Kelet-Aleppotól, Deir Ezzoron át Palmyráig (a Palesztin Felszabadítási Hadsereg mellett, ami a Szíriai Arab Hadsereg reguláris részét képezi és amelyben a Szíriában élő palesztinok töltik kötelező sorkatonai szolgálatukat. A Liwa Al-Kudsz ellenben önkéntesekből álló alakulat). A palesztinok sok mártírt adtak, hogy Szíria fennmaradjon az évek óta ellene zajló mocskos agresszió ellenére.

A hivatkozott oldalon lévő képek a Liwa Al-Kudsz gépjármű menetoszlopát és tagjait mutatja, amikor Damaszkusz felé haladnak.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Al-Masdarnews)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »