Páncélos-telepítés: már harcról és győzelemről beszélnek az orosz csalánt Európával verni akaró jenkik

Philip Breedlove tábornok, az Európában állomásozó amerikai haderő parancsnoka szerint az Egyesült Államok és a NATO "az agresszív orosz politika miatt Kelet-Európában a biztonság garantálása helyett az elrettentés politikáját kívánja folytatni". A lépés kapcsolatban van az amerikai páncélosok Kelet-Európába küldésével.

Hírdetés

Az amerikai tábornok a lett fővárosban, Rigában nyilatkozott, miután megbeszéléseket folytatott a balti térségben állomásozó NATO-parancsnokokkal, de szavait az amerikai közszolgálati rádió (NPR) és egy katonai-védelempolitikai kérdésekkel foglalkozó amerikai szaklap is idézte.

"Ha arra kerülne sor, mi készen állunk rá, hogy harcoljunk és győzzünk is. Célunk az, hogy a védelem biztosítása helyett elrettentő erővé fejlesszük haderőnket" – fogalmazott a tábornok.

Nyilatkozatára egy nappal azt követően került sor, hogy a Pentagon (az amerikai "védelmi" minisztérium) bejelentette: növeli katonai jelenlétét Európában, s páncélos dandárt telepít Kelet-Európába.

Breedlove "erősödő és agresszív" Oroszországról beszélt, amely szerinte megpróbálja kiterjeszteni befolyását perifériájára is, sőt, még azon túlra. (Nem így persze a békés Amerika… – a szerk.)

Az új amerikai páncélos dandárt kilenc hónaponkénti váltással telepítik a térségbe, s a Pentagon azt jelezte, hogy a rotáció hat országot érinthet (Észtországot, Lettországot, Litvániát, Lengyelországot, Romániát és Bulgáriát).

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »