Párbeszéd: A hatalmi ágak nincsenek szétválasztva

Párbeszéd: A hatalmi ágak nincsenek szétválasztva

A Párbeszéd problematikusnak tartja Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beavatkozását a számvevőszéki büntetés végrehajtásába.

A párt szerint a miniszter büntetés elhalasztására tett javaslata azt mutatja, hogy a hatalmi ágak nincsenek szétválasztva Magyarországon. A Párbeszéd ugyanakkor nem él a halasztási lehetőséggel, mert eleve vitatja az ÁSZ-bírság jogszerűségét. A felügyeleti szerv a többi között a túl olcsó irodabérlés miatt szabott ki a Párbeszédre több mint 7,5 millió forint büntetést. Béres András elnökségi tag közölte: a párt közérdekű adatigényléssel próbálja megszerezni a büntetést megalapozó ingatlan-értékbecslést.

http://mno.hu/

„Az ÁSZ levizsgálta a 2014-es évet, és mindent rendben lévőnek talált. Azokat a szabályzatokat is, amik szerintük most nem jók, az akkor még rendben volt. És ehhez képest szerintük 2 hónap alatt, 2015 januárjára már nagyon áron alul béreltük az irodát, és akkor fizessük ki a különbséget duplán. Teljesen irreális, hogy két hónap alatt így elszálltak volna az árak. Nem beszélve arról, hogy egy három éves fix szerződésből nem lehet kiszállni” – jegyezte meg a párt elnökségi tagja.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »