Párizsi horror: büszke férjére az elkövető özvegye

A november 13-ai párizsi merényletek két elkövetőjének hozzátartozója is úgy nyilatkozott, hogy büszke a támadóra, igaz teljesen ellentétes értelemben – derül ki a hétfői francia sajtóból.

A legfiatalabb terrorista, a 20 esztendős Bilal Hadfi anyja egy belga televíziónak arról beszélt, büszke arra, hogy fia saját magán kívül senkivel nem tudott végezni.

Egy másik öngyilkos merénylő, Samy Amimour felesége viszont néhány nappal a támadások után egy levélben arról írt egy ismerősének, büszke arra, hogy a férje részt vett a terrortámadásban. Bátorítottam, hogy vágjon bele, hajtson végre terrortámadást a francia nép ellen, melynek annyi vér tapad a kezéhez” – írta a jelenleg Irakban lévő francia nő: hozzátéve: „míg a franciák támadják az iszlámot és a muszlimokat, addig bárki célponttá válhat: nemcsak a zsaruk és a zsidók, hanem mindenki”.

Amimour egyike volt annak a három öngyilkos merénylőnek, aki a Bataclan koncertteremnél kilencven emberrel végzett. A 28 éves terrorista tavaly győzte meg az akkor még kiskorú, gimnazista, most 18 éves nőt, hogy szökjön utána Szíriába, akivel eleinte Rakkában, majd az iraki Moszulban éltek. A Le Parisien című francia lap szerint nemrég gyermekük is született.

„Ez aztán a mesés élet!”

A nő tavaly nyáron vette fel ismét a kapcsolatot korábbi ismerősével, akinek több levelet is írt, melyekben visszaköszön az Iszlám Állam propagandája. Korábban arról írt, hogy bútorozott, felszerelt, két fürdőszobás lakásban él, és sem bérleti díjat, sem rezsit nem kell fizetnie. „Ez aztán a mesés élet!” – írta egyik levelében. Később a terrortámadásokra is utalt. „Hamarosan megtudja majd Franciaország és az egész koalíció, milyen az, amikor saját területükön dúl a háború” – fogalmazott a terroristaözvegy.

Bilal Hadfi anyja viszont azt mondta a belga Maghreb Tv-nek – amely népszerű a Marokkóból származó belgák körében –, hogy fogalma sem volt arról, hogy fia a szélsőségesek hatása alá került, amíg nem telefonált Szíriából, jóllehet korábban azt mondta, hogy Marokkóba megy nyaralni. Úgy véli, a terroristák kihasználták, hogy a fia kiábrándult Belgiumból, ahol folyamatos diszkrimináció érte. Fatima Bilal arról is beszámolt, hogy elment meglátogatni a helyet Párizsban, ahol fia öngyilkos lett.

Hírt adtunk arról, hogy felébredt a kómából az az énekes, akire hatszor lőttek rá a Bataclanban az Eagles of Death Metal koncertje alatt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »