Példátlan eset: Császár Gábort kitették az Eb-keretből

Példátlan eset: Császár Gábort kitették az Eb-keretből

Talant Dujsebajev, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy döntött, hogy a magyar válogatott első számú irányítóját, Császár Gábort csak tartaléknak jelöli a lengyelországi Eb-re.

A Nemzeti Sport információit szerint a rutinos irányító már elhagyta a válogatott edzőtáborát. A szövetségi kapitány elmondása szerint csak akkor utazik a társak után, ha a keretben szükség lesz cserére.

Talant Dujsebajev előzetesen meghirdetett keretében ott volt az irányító, az ő hiányzásával – mivel Lékai Máté nem tagja a csapatnak – egyedül a nemzetközi rutinnal nem rendelkező Faluvégi Rudolf marad a poszton. A szövetségi kapitány döntése enyhén szólva meglepő. Császár Gábor a francia sztárcsapat PSG-ből igazolt a svájci Schaffhausenhez, ahol a Bajnokok Ligájában is pályára lépett, csapata kiesett a csoportjából. Mióta a válogatott keret tagja, az irányítóval még nem esett meg, hogy a bő keretből kitették és tartaléknak jelölték volna.

Keddi sajtótájékoztatóján a magyar kézilabda-válogatott edzője, Talant Dujsebajev leszögezte, elégedett az együttes felkészülésével. Mint mondta, a csapatban megvan minden, hogy sikeres legyen, de továbbra is tizennégy százalék esélyt ad az olimpiai kvalifikációra.

Az Európa-bajnokságot január 15-31. között rendezik Lengyelországban. Magyarország Montenegróval, Oroszországgal és Dániával játszik a csoportban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »