Perkálhatnak a Zsolnay-dolgozók, mert jogellenesen mondtak fel

Több mint 23 millió forintot kell fizetnie a Ledina Kerámiához átigazolt 115 volt dolgozónak a Zsolnay-gyár tulajdonosai felé – értesült a Szabad Pécs.

A Zalaegerszegi Törvényszék keddi, jogerős, végrehajtható ítélete szerint a felmondás jogellenesen történt, mert a tömeges, rendkívüli és azonnali felmondásban megjelölt indok nem volt valós, vagy nem tudták annak valóságtartalmát hitelt érdemlően bizonyítani a volt Zsolnay-dolgozók. 

A lap érdeklődésére a Zsolnay-gyár jogi képviselői azt is elmondták a keddi határozathozatalt követően, hogy a végrehajtási költségeket is be fogják nyújtani, így a most még egy dolgozóra jutó mintegy 200 ezer forintos átlagos bíróság általi kötelezéssel fizetendő összeg fejenként több tízezer forinttal is emelkedhet.

A Szabad Pécs megjegyezte: az is kérdéses, hogy az ellen-Zsolnay-cég, a Ledina Kerámia és az immáron Pannon Porcelánnak nevezett másik új cég tulajdonosai átvállalják-e a dolgozók helyett a fizetendő részt. Avagy, ha ők nem, a pécsi önkormányzat jótáll-e a dolgozókért, hiszen annak idején ilyen ígéret elhangzott Páva Zsolt pécsi polgármester részéről.

Csizi Péter pécsi országgyűlési képviselő pedig nem csak arcát vállalva kampányolt a sajtóban csak Zsolnay-puccsként bemutatott események mellett, még a parlamentbe is felutaztatta azokat a dolgozókat, akik az akkor még a pécsi önkormányzat cégének számító Ledina Kerámiához mentek át a Tettye Forrásház épületében megszervezett tömeges felmondáshoz. Az új cégbe való belépést is akkor írták alá a dolgozók.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »