Phjongcshang 2018: Döntőben a magyar férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó – így telt a keddi versenynap

Phjongcshang 2018: Döntőben a magyar férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó – így telt a keddi versenynap

A Phjongcshangi téli olimpia keddi versenynapján az eddigiekhez képest szinte már a bőség zavarában szenvedhettünk, hiszen 11 magyar versenyző igyekezett minél jobb eredményt elérni, mely több-kevesebb sikerrel össze is jött.

 

Elsősorban a gyorskorcsolyázóktól vártunk remek eredményeket, ők pedig nagyjából hozták is papírformát. Magyar férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltónk február 22-én ott lesz az 5000 méter döntőjében. Egyébként ez a döntő lesz a zárószám, előreláthatólag magyar idő szerint 13 órától. Írjuk tehát be naptárunkba már most, hogy a Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba összetételű csapatnak szurkolhassunk. A magyar csúccsal döntős kvartett ellenfelei Dél-Korea, Kína és Kanada lesznek.

Férfi 1000 méteren Liu Shaolin Sándor a negyeddöntőbe jutott (szombaton 11:44-től szurkolhatunk neki), testvérét, Liu Shaoangot azonban kizárták egy versenybaleset után.

Keszler Andrea és Jászapáti Petra sem jutott elődöntőbe a rövid pályás gyorskorcsolyázók 500 méteres számában.

Keszler Andrea:

Jászapáti Petra:

Kegyes volt az időjárás az alpesi sízőkhöz. Samsal Dalibor a 32., Kékesi Márton pedig a 35. helyen végzett. A szlovák indulók közül Adam Žampa a 22. helyen végzett, Matej Falat pedig nem tudta befejezni a versenyt.

A magyar csapat zászlóvivője, Nagy Konrád is megmérettette magát a keddi versenynapon. A férfi gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyszámában a 29. helyen végzett.

Sífutásban a női és férfi klasszikus stílusú sprintversenyére került ma sor. Kónya Ádám a 67. helyen végzett a kvalifikációban, így nem jutott tovább. A szlovák indulók közül csak Peter Mlynár jutott be a negyeddöntőbe, ahonnan végül egy ötödik hellyel búcsúzott. Ettől függetlenül élete legjobbját érte el, így nem volt oka panaszra.

Női szánkóban is volt egy szlovák induló. Katarína Šimoňáková három futamot abszolválva a 23. helyen végzett. Részvétele a negyedik futamban (a legjobb 20 között) 1,6 másodpercen múlott.

Éremtáblázat február 13-án

Körkép.sk, nemzetisport.hu

Nyitókép: nemzetisport.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »