Pisztolyokkal fegyverkeztek fel a tüntetők

Pisztolyokkal fegyverkeztek fel a tüntetők

Több száz tüntető és ellentüntető feszült egymásnak pénteken az arizonai főváros, Phoenix egyik mecseténél. Az iszlám vallásról heves szópárbajt vívó feleket a rendőrségnek kellett egymástól távol tartania.

Az iszlámellenes pénteki megmozdulást egy phoenixi illetőségű, veterán tengerészgyalogos férfi szervezte, aki harcolt az iraki háborúban, és azt a meggyőződését hangoztatja, hogy az iszlám egy erőszakos vallás. A férfi mintegy 250, pisztolyokkal és gépkarabélyokkal felfegyverkezett emberrel érkezett a Phoenixi Iszlám Közösség Központjaként működő mecsethez, és követői amerikai zászlók mellett Mohamed prófétát ábrázoló rajzokat tartottak a magasba.

Hírdetés

Az iszlámellenes tüntetőkkel szemben kivonult egy hasonló létszámú csoport – néhányan közülük a szeretet és béke jelképeivel –, hogy támogatásáról biztosítsa a mecsetet és a helyi muszlim közösséget. A vitázó és ordítozó feleket a helyszínre kivezényelt több tucat rendőrnek kellett egymástól távol tartania. A néhány óráig át tartó szembenállás végül összecsapás nélkül ért véget, a helyszínről sem sérülésekről, sem előállításokról nem érkezett jelentés.

A konfliktusra néhány héttel azután került sor, hogy május elején Dallas Garland nevű külvárosában két ember fegyverrel jelent meg egy Mohamed-karikatúrákat bemutató kiállítás helyszínénél, és tüzet nyitott egy rendőrautóra. A kialakult tűzharcban mindkét támadó életét vesztette. A két támadó abba a phoenixi mecsetbe járt imádkozni, ahol pénteken az iszlámellenes tüntetést tartották.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »