Pócs vagdalkozik, de egy dolgot elfelejt

Egyetlen „ellenzéki média” sem értesülhetett arról, hogy a Lungo Drom mára notórius bujkálóvá vált vezetője, nem mellesleg Orbán Viktor miniszterelnöki biztosa is ott lesz Jászberényben.

A Hír TV számolt be róla elsőként, hogy titokban tartott kongresszust a Fidesznek kampányoló Lungo Drom Jászberényben január 27-én. Az eseményen ott volt Farkas Flórián is. A történtekre Pócs János, a térség országgyűlési képviselőjének közösségi oldalára feltöltött fotókból derült fény. A Facebookon január 27-én, tehát a program napján publikált képeken jól látszik, hogy ott ül a Fidesszel választási szövetséget kötő szervezet, a Lungo Drom vezetője is.

Az országgyűlési képviselő a Jász Trió TV-nek aztán cáfolta, hogy titkos lett volna a kongresszus, azt mondta, ha az – ahogy ő fogalmazott – ellenzéki média szereplői sűrűbben néznék a Facebook-oldalát, értesülhettek volna az eseményről. „Senki nem tartotta titokban, ez egy nyilvános helyen volt. A vádat vissza szeretném passzolni azokra az ellenzéki média szereplőire, akik mindig, mindenhol ott vannak, ott is, ahol nem hívják. Tehát, ha ők elaludták ezt a rendezvényt, akkor saját magukra vessenek. Javaslom, hogy sűrűbben nézzék a Facebook-oldalamat, ugyan is az én programtervezetem már egy nappal hamarabb is meg volt hirdetve. Nyugodtan eljöhettek volna, még egyszer csak azt tudom mondani, hogy ha ők elaludták, akkor vessenek magukra” – fogalmazott a politikus, aki az eseményt valóban meghirdette a közösségi oldalán, csakhogy „Roma Konferencia – Berény” címmel, tehát szó sem volt arról, hogy a Lungo Drom tart ülést Farkas Flóriánnal karöltve. A bejegyzést egyébként a helyi Fidesz, és Pócs fia, Ifjabb Pócs János is kedvelte.

http://mno.hu/

Ráadásul a Lungo Drom a kongresszuson egy állásfoglalást is hozott, majd egy közleményt juttatott el az állami hírügynökségnek. „A Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség Kongresszusa elutasítja a Soros-tervet és azt a törekvést, hogy bevándorlóországgá változtassák Magyarországot, és felhívja a kormányt, hogy minden eszközzel lépjen fel a Soros-terv végrehajtása ellen. A kormány tegyen meg mindent annak érdekében, hogy korlátozza a Soros-hálózat bevándorlásszervező tevékenységét és további terjeszkedését” – írták.

Innentől kezdve pedig bátran nevezhetjük a találkozót a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség hivatalos ülésének.

Ezt támasztja alá, hogy a már korábban említett „Roma Konferencia – Berény” már ettől eltérő „Lungo Drom kongresszus megnyitó Jászberényben” címmel szerepel abban a posztban, amiben Pócs János tette közzé az eseményen készült egyik fotót a kongresszus napján, valamivel délután kettő óra előtt. A bejegyzést a Fidesz Jászság és Pócs fia megint csak „lájkolta”.

http://mno.hu/

Kitűnik tehát, hogy a fideszes politikus közösségi oldalát böngészve egyetlen „ellenzéki média” sem értesülhetett arról, hogy a Lungo Drom mára notórius bujkálóvá vált vezetője, nem mellesleg Orbán Viktor miniszterelnöki biztosa is ott lesz Jászberényben. Pedig lett volna pár kérdésünk hozzá, már csak az ORÖ korábbi ügyei vagy projektjei kapcsán zajló 5 nyomozás miatt is.

Nem aludtunk el, és nem vetünk magunkra!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »