Programajánló – Nézzük csak, mi vár ránk a héten Szlovákia legmagyarabb járásában (I.)

Programajánló – Nézzük csak, mi vár ránk a héten Szlovákia legmagyarabb járásában (I.)

Szereti az operetteket? Vagy hallgatna inkább akusztikus feldolgozásban jazz klasszikusokat? Kocsonyára van gusztusa? Esetleg valódi csallóközi kolbászt enne? Kíváncsi arra, milyen hatással van a technika gyermekeinkre? Megünnepelné a magyar himnusz születését? Egyszerűen csak kikapcsolódásra vágyik?

Íme, a Körkép.sk programajánlója a Dunaszerdahelyi járásból, melyek között biztosan talál kedvére valót!

1. Indítsa a hetet egy vidám hangulatú bohózattal, melyben a közismert Bugár Anna, Gregor Bernadett, illetve Gesztesi Károly, Száraz Dénes is szerepelnek. A Bánfalvy Stúdió előadásában megnézheti A miniszter félrelépet a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban Dunaszerdahelyen 2018. január 16-án 19.00 órától.

Bővebben itt.

2. Dunaszerdahelyen 2018. január 17-én, szerdán 18.15-től Meseterápiás foglalkozást szerveznek felnőttek részére, amely során a jelenlévőket a mesék világába kalauzolják, s érzékeltetik velük azok jótékony hatását. Az est során egy magyar népmese kerül feldolgozásra, mely által a megjelentek közelebb kerülnek önmagukhoz.

Bővebben itt.

3. A Mert nőnek lenni jó polgári társulás szervezésében Szájbergyerekek beszélgetőestet tartanak 2018. január 19-én, pénteken 18.00 órától a Buena Coffee House kávéházban Dunaszerdahelyen. A témáról Molnár Péter emberi erőforrás tanácsadó, Štefkovič Patasi Ági pszichológus, gyakorló kisgyerekes anyuka, Oravecz Hédi pedagógus és Kántor Tímea néptánc oktató beszélgetnek majd a szervezőkkel.

Bővebben itt.

4. január 19-én, pénteken 19.00 órai kezdettel a Nagymegyeri Városi Művelődési Központ Újévi Operettgálának ad otthont, melyen helyi és magyarországi művészek egyaránt színpadra lépnek. Belépődíj ára 12 euró, amit a VMK emeleti irodájában vásárolhatnak meg az érdeklődők.

5. Az AGAVOID együttes évnyitó élőkoncerttel várja az érdeklődőket a dunaszerdahelyi NGF Clubban 2018. január 19-én, pénteken 20.00 órától.

Bővebben itt.

6. Csallóközaranyos Község Önkormányzata 2018. január 20-án, szombaton 9.00 órától III. Kolbásztöltő Fesztiválra várja a látogatókat a helyi kultúrházban.

7. Csatlakozhat egy „önismereti csoporthoz” Dunaszerdahelyen, ahol 2018. január 20-án, szombaton 10.00 órától a tudatosság a pénzügyekben, illetve az értékeinkben lesz a legfőbb téma. Helyszín a Vishnu bolt a város központjában. A napközben elsajátított technikákat otthon is hasznosítani tudják majd a jelenlévők. A részvételi díj 20 euró.

Bővebben itt.

8. Pozsonyeperjesen pedig szintén 10.00 órakor egy emléktúrára indulnak Horváth László a Pozsonyeperjesi Turisztikai Egyesület alapítója emlékére.

9. Nagymad Község Önkormányzata, az Új Nagymadért Polgári Társulás, valamint a Most-Híd közös szerezésében Kocsonyafesztiválra kerül sor Nagymadban 2018. január 20-án, szombaton 13.00 órától a helyi művelődési házban.

10. A nyékvárkonyi Hegyen-völgyön Túraklub évnyitó beszélgetést tart 2018. január 20-án, szombaton 18.00 órától a helyi kultúrház nagytermében. A túrakedvelők megismerhetik a klub tavalyi évben leküzdött csúcsait és a jövőbeni terveiket.

11. A szombat estét zárhatja egy jazz klasszikusok, bossa nova és ismert dalok egyedi, akusztikus feldolgozású koncerttel, ahol a Kristan band zenekar működik közre. Helyszín a somorjai mozi. Kezdés 20.00 órakor.

Bővebben itt.

12. A Pázmaneum Polgári Társulás a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ társszervezésében 2018. január 21-én, vasárnap 17.00 órától ismét ünnepséget szervez a Magyar Kultúra Napja alkalmából dunaszerdahelyi VMK színháztermében. Ünnepi köszöntőt a Himnusz születésnapja alkalmából Karaffa Attila, a Pázmaneum Társulás ügyvezető elnöke mond, ünnepi beszédet Dr. Kövér László a Magyar Országgyűlés elnöke tart. A programkínálatban változatos kultúrműsor szerepel.

Bővebben itt.

Összeállította: Laky Erzsébet

Nyitókép: Dunaszerdahelyi városi portál


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »