Pussy Riot-performansz lesz az Akvárium Klubban

Pussy Riot-performansz lesz az Akvárium Klubban

Budapestet is érinti legújabb projektjével a Pussy Riot. Az orosz feminista punkrock-együttes és aktivistacsoport előadása március 12-én az Akvárium Klub NagyHalljában látható – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A szokatlan helyszíneken tartott villámcsődületeiről híres polgárpukkasztó csapat 2011 márciusában alakult, gerilla akcióival társadalmi problémákra szeretné felhívni a figyelmet.

Külföld MTI Közmunkára ítélték a Pussy Riot egyik tagját Engedély nélkül tüntetett Marija Aljohina egy moszkvai bíróság szerint.

Zenés performanszaik gyorsan meghódították a világhálót. Magyarországon eddig egyszer jártak, akkor egy beszélgetésen vettek részt a Sziget fesztiválon.

A Pussy Riotból Marija Aljohinát, Nagyezsda Tolokonnyikovát és Jekatyerina Szamucevicset 2012 februárjában egy Putyin-ellenes performansz közben az orosz rendőrség letartóztatta; Aljohinát és Tolokonnyikovát a bíróság két év börtönre ítélte, ahonnan csak a szocsi olimpia előtt meghirdetett amnesztiának köszönhetően szabadulhattak 2013 decemberében.

Külföld LM Bűnös a Pussy Riot Garázdaság vétkében bűnösnek találta pénteken a moszkvai bíróság a Pussy Riot orosz punkegyüttes mindhárom tagját, két évet kaptak.

2016-ban Aljohina és a zenei producer Alekszander Cseparuhin belekezdett egy új projektbe Pussy Riot Theatre címmel, amelynek alapját Aljohina Riot Days című könyve adta. Ezzel a performansszal érkeznek idén tavasszal Budapestre. Az előadáson a tagok közül négyen lesznek színpadon, két férfi és két nő: a Pussy Riot-os Marija Aljohina és Kiril Maseka mellett egy másik orosz punkegyüttes, az AWOTT (Asian Women on the Telephone) duója, a vokalista-basszusgitáros Nasztya és a szintetizátoros Max.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »