Putyin: a dzsihadisták ipari méretekben szállítják török területre az olajat

Oroszország joggal feltételezheti, hogy a múlt héten azért lőtték le az Szu-24-es orosz harci gépet, mert így akarták biztosítani az Iszlám Állam illegális olajszállítmányainak a zavartalanságát – vélekedett Vlagyimir Putyin hétfőn Párizsban tartott sajtóértekezletén.

Az orosz elnök azt állította: Moszkva olyan "kiegészítő adatokhoz" jutott, amelyek alátámasztják feltételezésüket, miszerint az Iszlám Állam által ellenőrzött területeken kitermelt olajat ipari méretekben szállítják át török területre. "Ezért minden okunk megvan azt feltételezni: a gépünk lelövésére vonatkozó döntés mögött az a szándék húzódott, hogy védelmezzék ezeket a török terület felé tartó olajszállítási útvonalakat" – állapította meg Putyin.

Hírdetés

Putyin már a Szu-24-es lelövése után közvetlenül kifejtette: szerinte hátba szúrták őket, az orosz gép semmiképpen sem veszélyeztette Törökországot, és az Iszlám Állam terrorszervezet elleni hadműveletet hajtott végre. Az orosz elnök hozzátette azt is, hogy országa régóta tudott azokról az olajszállítmányokról, amelyek a terroristák kezén lévő területekről irányultak Törökországba.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »