Putyin hamarosan visszatérhet Magyarországra?

Putyin hamarosan visszatérhet Magyarországra?

A jövő év elején, de legkésőbb 2018 tavaszán újra Magyarországra látogathat az orosz elnök – írja a Népszava.

Vlagyimir Putyin a lap információi szerint következő magyarországi látogatásakor veszi át a Debreceni Egyetemtől kapott díszpolgári címét, miután a két nappal ezelőtti vizitjén, az eredeti tervektől eltérően elmaradt az átadás. A Debreceni Egyetem nem cáfolta, hogy jövő év elején adhatják át a címet, ugyanakkor még egyeztetés alatt van a időpont.

Vlagyimir Putyin orosz elnök, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) tiszteletbeli elnöke (b3) érkezik a budapesti cselgáncs-világbajnokságra Orbán Viktor miniszterelnök (b5) társaságában a Papp László Budapest Sportarénában 2017. augusztus 28-án.
Forrás: MTI

Az orosz elnöknek díszpolgári címet ítélt oda az egyetem, és eredetileg Debrecenben adták volna oda az elismerést, még a Terrorelhárítási Központ (TEK) is készült az eseményre, de azt az utolsó pillanatban mégis lefújták.

A lap a Külgazdasági és Külügyminisztériumot is megkereste, de a minisztériumban sem kívánták megerősíteni vagy cáfolni az értesülést.

Vlagyimir Putyin hétfőn látogatott Budapestre a cselgáncs vb megnyitójára, majd tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel is. Az orosz elnököt több minisztere is elkísérte Magyarországra, az orosz küldöttség itteni megbeszélései révén több területen léphetnek előre a magyar–orosz gazdasági kapcsolatok. Az elnök látogatását követően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy januárban megindul a Paks II. atomerőmű építése.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »