Rátelefonáltak az MSZP-s volt képviselőre, beszáll a hódmezővásárhelyi csatába

Rátelefonáltak az MSZP-s volt képviselőre, beszáll a hódmezővásárhelyi csatába

Független jelöltként indul az időközi választáson Hernádi Gyula, aki korábban kétszer is az MSZP színeiben mérette meg magát – vette észre a delmagyar.hu információját a 24.hu. Hernádi két cikluson át volt önkormányzati képviselő a városban és még az MSZP tagja. Pártjával állítólag nem beszélt az indulásról, a döntést önállóan hozta meg.

A promenad.hu portálon interjú is jelent meg Hernádival, aki, mint kiderült, nőgyógyász főorvos, a helyi tenisz klub vezetője. Azt, hogy miért ilyen későn jutott eszébe indulni, azzal magyarázta:

„Érdekes módon egy telefon inspirált arra, hogy átgondoljam az indulásomat. Egy régi barátom hívott fel és azt mondta, hogy nem hagyhatjuk cserben a vásárhelyi baloldali érzelmű embereket azzal, hogy nem indítunk egyetlen jelöltet sem. Napokig vártam, hogy lesz-e jelentkező, de végül úgy döntöttem, hogy nekem kell felvállalnom az ezzel járó kellemetlenséget. Úgy gondolom, hogy Vásárhelyen a szociáldemokráciának nagy hagyománya van. De hogy sikerül-e összegyűjtenem a megfelelő számú aláírást az napokon belül kiderül.”

Hernádi egyébként dicsérte a helyi beruházásokat, tram-traint és az ipari park fejlesztését, s közölte, nem szeretné, ha országos kísérleti terep lenne Hódmezővásárhelyből. A polgármester-választás szerinte maradjon helyi ügy. „Semmiképpen nem szeretném, ha ezt a békés, nyugodt várost mély politikai árok osztaná ketté” – nyilatkozta.

Vásárhelyen így hárman indulnak a polgármesteri címért: Hegedűs Zoltán a Fidesz-KDNP színeiben, Márki-Zay Péter függetlenként, lényegében az összes ellenzéki párt támogatásával. Mag István, aki a múlt héten jelentette be indulási szándékát, vasárnap közölte, hogy visszalép a versenytől.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »