Régi/új villamosvonalat kap Budapest

Régi/új villamosvonalat kap Budapest

új villamosvonal épülhet ugyanis Budapesten. A járat a Pillangó utcai metróállomástól a Hungexpóhoz menne, ugyanis a kormány tervei szerint a vásárteret mintegy másfél milliárd forintból fejlesztenék fel, amihez kapcsolódóan annak közlekedését is rendbe akarják tenni.

A fejlesztés a 2020. évi budapesti Eucharisztikus Világkongresszus és a 2021-ben megrendezendő Vadászati Világkiállításhoz kapcsolódik.

A Hungexpóhoz egykoron vezetett villamosvonal, a 29-es, egészen a ’90-es évek közepéig. Akkor a BKV, arra hivatkozva, hogy nincs rá igény – megszüntette a járatot, azóta a vásárra kilátogatók pedg zötykölődhettek az egyre nagyobb dugóban. Jellegéből fakadóan a vonal időszaki kihasználású lesz, vagyis az utasigény lökésszerűen jelentkezik.

Vitézy Dávid értesülései szerint a most kiépítendő vonal nem az egykori, Blaha Lujza térről induló útvonalát követné: a 4 milliárd forintból megépülő (plusz túlárazás) járat a Pillangó utcai metrómegállóból indulva az Albertirsai úton érné el a vásárközpontot.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »