Rejtélyes fogakat találtak Németországban – átírhatják az emberiség eredettörténetét

Rejtélyes fogakat találtak Németországban – átírhatják az emberiség eredettörténetét

Németországban, a Rajna medrében fedezték fel az eddigi legrégibb előember csontjait. Ez a felfedezés alapjaiban írhatja át az emberiség jelenleg elfogadott történetét.

 

A most talált fogak 9,7 millió évesek, vagyis kétszer annyi idősek, mint az eddig legidősebb előemberi maradványoknak tartott két afrikai leletek. Sem a kor, sem a helyszíne nem passzol – mondják a kutatók, és sokan úgy vélik, megdőlt az az elmélet, hogy az emberiség Afrikában alakult ki és onnan terjedt el az egész világon.

 

A zavarba ejtő németországi lelet. Fotó forrása: Dailymail.co.uk

 

A tudósokat annyira meglepte a felfedezés, hogy egy évig vizsgálták a leletet, mielőtt nyilvánosságra hozták volna annak jelentőségét.

 

Hírdetés

A fogsor nem hasonlít egyetlen eddig felfedezett európai, afrikai vagy ázsiai emberfajéhoz sem, ezért új erőre kaptak azok az elképzelések, hogy az emberiség (vagy annak egy része) valójában Európában alakult ki.

 

A felfedezés helyszíne. Forrás: Dailymail.co.uk

 

Az Afrika-elmélet térképen. Az Afrikában kialakult első előemberek a tengerszorosokon és csatornákon átkelve jutottak el a világ többi részébe. A tudósok úgy tartják ez még a legutolsó jégkorszak előtt történt, amikor a tengerek szintje alacsonyabb volt. Forrás: Dailymail.co.uk

 

Dailymail.co.uk

Nyitókép: Dailymail.co.uk

The post Rejtélyes fogakat találtak Németországban – átírhatják az emberiség eredettörténetét appeared first on Körkép.sk.


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »