Rekordot döntött David Bowie

Újabb mérföldkőhöz érkezett a tavaly januárban elhunyt David Bowie. A legendás zenész népszerűsége olyannyira töretlen, hogy augusztus 24-én az egymilliárdos letöltésszámot is túllépte a Spotify szolgáltatásán.

A Billboard cikke szerint a kiugró sikerhez nagyban hozzájárult 1977-es slágere, a Heroes, ami minden idők legtöbbször letöltött Bowie-dala lett. A Cat people és a Fame énekese 69 éves korában vesztette életét, épp abban a hónapban, amikor Blackstar című lemeze is megjelent. Gyorsan beleégett a rajongók agyába utolsó klipje, a Lazarus, amelyben Bowie halálos ágyon, bekötött szemmel fekszik, fájdalmasan búcsúzva a világtól.

A Blackstar tavaly januárban a Billboard 200-as listájának élén debütált, így ez lett az énekes első csúcsvezető lemeze az Amerikai Egyesült Államokban. Életében egyébként hét olyan albuma is megjelent, amelyek bejutottak a Billboard tízes listájára.

Korábban a 2013-as The Next Day bizonyult a legsikeresebbnek, ami a második helyig tornászta föl magát. Pályafutása során csak egy Grammyt nyert az énekes – ám a Blackstarral posztumusz szerzett még négyet. 

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.08.30.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »