Rendkívül népszerű Brassó megye a turisták körében

Rendkívül népszerű Brassó megye a turisták körében

Összesen több mint másfélmillió turista látogatta meg 2017-ben a brassói Fekete-templomot, a törcsvári kastélyt és a barcarozsnyói várat.
A látogatók száma tekintetében a törcsvári kastély vezet: 835 116 belépőjegyet adtak el tavaly, 2016-ban ez a szám 798 298 volt. Mint Bogdana Balmuş, a népszerű turisztikai látványosság szóvivője elmondta, az ingyenes rendezvények résztvevőivel együtt a látogatók száma körülbelül egymillióra tehető.

A kastélyt felkereső turisták 60 százaléka külföldi volt, az intézmény tavalyi üzleti forgalma pedig 6 millió euróra tehető.

Nőtt a barcarozsnyói várba belépőjegyet váltók száma is, a tavalyelőtti 406 000-hez képest tavaly már 418 838-an vásároltak jegyet, hogy megtekinthessék a várat.

A Brassó fő idegenforgalmi célpontjának számító Fekete-templomot 278 442-en keresték fel 2017-ben. Az érdeklődők több mint fele külföldi volt – közölte az Agerpres hírügynökséggel Anca Mihaela Milea illetékes.

Amint arról korábban beszámoltunk, a hivatalos statisztikák szerint a Brassó megye országos szinten a harmadik helyen áll – Bukarest és Konstanca megye után – a turisták száma és a vendégéjszakák száma tekintetében.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »