Rendkívüli parlamenti ülést akar a Jobbik

Rendkívüli parlamenti ülést akar a Jobbik

Személyesen Orbán Viktor miniszterelnöktől vár magyarázatot a Jobbik elnöke, miután kiderült: hazánk 1300 migránst már befogadott, csak éppen titokban. Vona Gábor szerint a parlamentben lehetne mindezt tisztázni, ezért jövő héten megkezdik az egyeztetést a többi frakcióval, hogy összehívhassák az Országgyűlés rendkívüli ülését. Az a tervük, hogy a kormányfő napirend előtt számoljon be erről az 1300 emberről, illetve arról a másik 20 ezerről, akik a letelepedési kötvényeken keresztül érkeztek Magyarországra és Európába.

Ismert, Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Times of Malta című lapnak beszélt arról, hogy tavaly 1300-an kaptak menekültstátuszt Magyarországon, de a kormány ezt az érintettek biztonsága érdekében nem tette közzé.

Vona Gábor szerint számos kérdés felmerül most. Hol vannak ezek az emberek? Mit csinálnak, miből élnek? A családjaikkal vannak itt, vagy egyedül? Milyen biztonsági figyelem kíséri őket? – A Jobbik már többször mondta, hogy sem szegény, sem gazdag migránst nem szeretne, ezt most kiegészítem, hogy titkos migránst sem szeretnénk – mondta a pártelnök.

A politikus egyébként az évszázad átverésének nevezte az ügyet, hiszen az elmúlt időszakban lezajlott két nemzeti konzultáció, Európa legdrágább népszavazása, többszöri sikertelen alaptörvény-módosítási kísérlet és most is dübörög a Soros-kampány. Ezek mind arról szóltak és szólnak, hogy a kormány megvédi Magyarországot a migrációtól, most azonban Vona Gábor szerint kiderült, hogy a hatalom lényegében a Soros-tervet valósítja meg. – Ha ez valóban így van a Fidesz és Orbán Viktor becsapta az országot és saját szavazóit is – mondta.

Ahhoz, hogy az Országgyűlés rendkívüli ülését össze lehessen hívni, a képviselők egyötödének, vagyis 40 honatyának az aláírása szükséges. A Jobbik frakciójában jelenleg 24-en vannak, így mindenképpen szükség van más ellenzéki politikusokra is. Kérdés azonban, hogy az MSZP például partner-e egy ilyen kezdeményezésben, hiszen már hónapokkal ezelőtt közölték, hogy annyira kiüresítettnek érzik a parlamentet, hogy nem is kívánnak élni számos ellenzéki lehetőséggel. Ha egyébként össze is jönne a szükséges számú aláírás, és Kövér László házelnök összehívná a rendkívüli ülést, akkor is könnyen lehet, hogy nem lenne belőle semmi. Ha ugyanis a kormánypártok nem mennek el, akkor már a napirendet sem tudják elfogadni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »