Robbanás Brüsszelben: kiürítették a pályaudvart

Robbanás Brüsszelben: kiürítették a pályaudvart

Egy robbanást követően kiürítették kedd este a brüsszeli főpályaudvart – közölte egy helyszínen lévő rendőr a dpa német hírügynökséggel. A sajtó hírei szerint a rendőrök, más források szerint katonák meglőtték a támadót, aki súlyosan megsebesült, de nem halt meg.

A Reuters szerint katonák semlegesítettek egy személyt a robbanást követően. A hírügynökség szerint egy kisebb robbanás volt, és azóta nem történt más rendkívüli. A CNN megjegyzi, a robbanás valóban nem volt nagy erejű, de hatalmasat szólt. A brüsszeli média szerint a meglőtt férfin robbanómellény volt. A BBC szerint rajta kívül más nem sérült meg.

A Libre Belgique című napilap szerint a meglőtt férfi azt kiabálta: „Allahu akbar!”

 

A BBC hírportálja ugyanakkor azt írja, hogy nemcsak a pályaudvart, de a város főterét is kiürítették. Egy, a Twitteren közzétett videón nem látszik, miért intézkednek a rendőrök, csak az, hogy elterelik az embereket a tér egy részéről.

Sudden panic in #Brussel on #Grandplace right now. Seems to be no reason.Grand place empty in seconds. pic.twitter.com/gOXPtS8yNc— Vegard Einan (@vegardeinan) June 20, 2017

A vonatközlekedést felfüggesztették a belga főváros központi pályaudvarán, és több metróvonalat is lezártak. Charles Michel belga kormányfő este arra kérte az embereket, hogy kövessék a rendőrség utasításait.

Mint emlékezetes, 2016 márciusában az Iszlám Állam merényletet követett el a brüsszeli repülőtéren és metróban, a robbantásokban akkor 32 ember halt meg. 

hirdetés hirdetés hirdetés


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »