Rogán Antal: Nem Orbán Viktor a lényeg, hanem az emberek

Rogán Antal: Nem Orbán Viktor a lényeg, hanem az emberek

Több mint érdekes, hogy soha nem szólnak előre arról a Fidesz-KDNP illetékesei, hogy hol fog felbukkanni kampánykörútja során Orbán Viktor. Rogán Antal propagandaminiszter úgy véli, nem is a miniszterelnök, hanem az emberek a fontosak a számukra, és ha valaki követni szeretné, hogy a kormányfő éppen merre jár, az kövesse Orbán Viktor közösségi oldalát.

Lassan tényleg Mátyás király babérjaira tör Orbán Viktor a most folyó kampányhajrában. Az április 8-i országgyűlési választások előtt a sajtó egyes, nagyon kíváncsi része elől mintha álruhában bujkálva járná az országot. Arra mondjuk van ideje, hogy tökéletesen jogsértő módon ovisokkal fotózkodjon, vagy éppen az adott körzet regionális tévécsatornájának adjon interjút – komoly kérdés egyszer sem hangzik el ezekben –, ám arra nincs lehetőség, hogy előre tudhassuk, vajon legközelebb hol fog felbukkanni. 

Az RTL Klub Híradója mindenesetre választ szeretett volna arra kapni, vajon miért nem lehet előre tudni, merre jár Orbán Viktor, miért nem működik Magyarországon ugyanúgy a sajtó értesítése, mint más, normális demokratikus országokban. A 444.hu portál megírta, miszerint Rogán Antal propagandaminiszter a csatornának telefonon válaszolva kijelentette, hogy Orbán „amerikai mintára” folyamatosan tudósít útjainak szinte minden percéről a Facebook-oldalán keresztül, így az a sajtó számára teljes egészében elérhető és látható. Majd hozzátette: „De őszintén szólva, mi nem az újságírókat, hanem az embereket szeretnék megszólítani a kampányban.” Arra a felvetésre, hogy így viszont nem lehet kérdezni a miniszterelnöktől, Rogán elmondta, hogy a minisztériumon keresztül „minden érdemi kérdésre válaszolnak”.

Az RTL Klub viszont volt annyira éber, hogy utána járt, hogy az Egyesült Államokban tényleg a rogáni elbeszélés alapján zajlik-e a kampány. Nos, vélhetően nem lep meg senkit, hogy ott a két nagy párt jelöltjeit újságírók egész hada követi a kampány során, és elképzelhetetlen lenne, hogy ne tudjanak róla a nagy sajtófelületek, hogy hol és mikor lesz a következő kampányállomás.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »