Románok százezreit üldözték el, tízezreket öltek meg 1848-ban – így uszít Orbán bocskoros barátja a magyarok ellen

Románok százezreit üldözték el, tízezreket öltek meg 1848-ban – így uszít Orbán bocskoros barátja a magyarok ellen

Kiverte a biztosítékot Traian Basescu volt államfőnél, a Nép Mozgalom Párt (PMP) elnökénél annak a híre, hogy a PSD-ALDE-koalíció beleegyezett – többek között – az RMDSZ azon kérésébe, hogy március 15-ét nyilvánítsák hivatalos ünneppé Romániában.

„A trikolór helyett a PSD és az ALDE a székely zászlót tűzi ki Székelyföldön” – üti fel a hangot Facebook-bejegyzésében Traian Basescu. Szerinte Liviu Dragnea PSD-elnök és Calin Popescu Tariceanu „eladták az ország történelmét” cserébe azokért a szavazatokért, amelyeket az RMDSZ ígért nekik a bizalmatlansági indítvány szerdai vitáján.

„A szenátusi szakbizottságokban megszavazták, hogy március 15-e legyen hivatalos nemzeti ünnep Romániában. A gazemberek úgy tesznek, mintha nem tudnának arról, hogy 1848. március 15-én a magyar parlament – egyebek között – megszavazta Erdély egyesülését Magyarországgal. (Avram) Iancu mócjai és a szászok kellett fegyvert fogjanak annak érdekében, hogy Erdély ne legyen Nagy-Magyarország része. Erdélyi románok tízezrei vesztették életüket a magyar grófok elleni harcokban, akik egész falvakat tüntettek el a föld felszínéről, románok százezrei kényszerültek elhagyni szülőföldjüket” – hazudta a volt államfő, hozzátéve, hogy ezek után a PSD és az ALDE nemzeti ünneppé nyilváníttatná március 15-ét.

„PSD-s és ALDE-s gazemberek! Hogy fogtok ti még ezek után Cebére (Avram Iancu síremléke található a Hunyad megyei faluban – a szerk.) menni? Hát Erdélybe?” – teszi fel a kérdést Traian Basescu. A volt elnök egy utóirattal zárja bejegyzését, amelyben kifejti, hogy az erdélyi magyarokat senki sem akadályozza meg abban, hogy március 15-én Budapesten (!) ünnepeljenek.

Itt a bejegyzése, lehet üzenni neki:

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPresedinteleTraianBasescu%2Fposts%2F1676336662379878&width=480&show_text=true&height=292&appId

(Maszol nyomán)

Korábban írtuk: Basescu üzent: Románia határa a Tiszáig tart, és Isten óvjon bennünket, hogy erre ők emlékeztessenek


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »