Rossz felé indult, vagy csak új kihívásokat keresett több mint kéttucatnyi néger

Több mint kéttucatnyi afrikai migránst mentettek ki halászok a tengerből Brazília északkeleti partjainál – közölték a helyi hatóságok vasárnap.

A Maranhao szövetségi állam kormányzata közleményében azt írta, hogy a migránsok Szenegálból, Nigériából, Guineából, Sierra Leonéból, és a Zöldfoki-szigetekről érkeztek. Volt velük két brazil is.

A G1 hírportál értesülése szerint a migránsok heteket töltöttek a vízen, bárkájuk csak sodródott a tengeren, amikor rájuk találtak. Az emberek teljesen kiszáradtak, a hatóságok egészségügyi ellátásban részesítették és élelemmel látták el őket. A migránsokat egy sportlétesítménybe szállították, amely ideiglenes szállásuk lesz.

Hírdetés

A szövetségi rendőrség most azt vizsgálja, hogy nem követtek-e el bűncselekményt ellenük. Az embercsempészek ugyanis gyakran kizsákmányolják a migránsokat.

Minden évben emberek tízezrei indulnak el Afrikából és a Közel-Keletről, hogy az embercsempészek hajóin eljussanak Európába. Nagyon ritka, hogy az ilyen illegális menekültek Brazíliában kössenek ki.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »