Saját mankójával vertek félholtra egy pécsi mozgássérültet

Saját mankójával vertek félholtra egy pécsi mozgássérültet

Alávaló bűnügyben emelt vádat a napokban a pécsi nyomozó ügyészség: adataik szerint a vádlott egy pécsi férfi, aki egy tavaly szeptemberi estén, lakása előtt rárontott egy arra sétáló mozgássérültre és annak párjára.

A vádlott az ügyészség szerint hátulról támadt: rákiabált a férfira és feleségére, majd kirúgta a mozgáskorlátozott sértett kezéből a mankót, aki emiatt a földre zuhant.

A támadó ezután rugdosni kezdte földön fekvő áldozatát, többször fejbe is rúgta a magatehetetlen férfit, sőt, a mankóval is verte.

Az áldozat élettársa is hiába kérlelte az őrjöngő vádlottat, az őt is arcon ütötte és fellökte, aztán folytatta a rokkant sértett ütlegelését. Végül, mint aki jól végezte dolgát, elsétált a helyszínről.

A mozgássérült férfi orrcsontja és több más csontja is eltört a bántalmazás során, partnere csak kisebb sérüléseket szenvedett.

A később elfogott férfit most védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértéssel és könnyű testi sértéssel is vádolják –  előbbiért magában is öt év börtönre ítélhető, ha az ügyben eljáró bíróság szükségesnek látja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »