Sápadt, éhező, rossz fogazatú brit iskolások a menzán lévő tányérokból teszik a zsebükbe az ételt

Sápadt, éhező, rossz fogazatú brit iskolások a menzán lévő tányérokból teszik a zsebükbe az ételt

/EchoTV nemzetközi sajtószemléje/

A nyugati fősodratú sajtó hazug házalása tovább folytatódik azzal a váddal, hogy Orbán Viktor antiszemita választási kampányt folytat. A brit, globális terjesztésű Financial Timesban „Antiszemitizmus és az identitáspolitika fenyegetése” címmel a lap egyik vezető publicistája, Gideon Rachman azt írja, „Vasárnap várhatóan újra választják Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét, aki alig kódolt antiszemita retorikát használ”. Ezután az olvasható, hogy „Orbán Viktor kampányában a mumus George Soros, a magyar-zsidó pénzember”. Majd idézi a miniszterelnök március 15-én elmondott beszédéből azt a részletet, amelyben hangsúlyozta a Soros által megtestesített nemzetközi spekulánsok elleni harc szükségességét.

*             *             *

A brüsszeli szerkesztésű Euractiv híportál értesülése szerint a három balti állam vezetője mai, washingtoni találkozójukon arra fogják kérni Trump  amerikai elnököt, hogy küldjön még több katonát országaikba és erősítse meg az ott állomásozó NATO-csapatok légvédelmét.

*             *             *

Hírdetés

„Az izraeli vezető megállapodást köt az ENSZ-szel az afrikai migránsokról, majd visszatáncol” címmel a New York Times arról ír, hogy a korrupciós vádak miatt politikai jövőjéért küzdő Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szédületes sebességgel váltott irányt, miután tegnap bejelentette az ENSZ menekültügyi szervezetével kötött egyezség értelmében afrikai menekülteket küld nyugati országokba. Ezután órákon belül elállt a megállapodástól, miután a tőle is jobbra álló koalíciós partnerei súlyosan bírálták érte.  A világszervezettel kötött megállapodás értelmében öt év alatt 16250, főleg etiópiai és szudáni migránst küldött volna  Németországba, Olaszország és Kanadába, miközben kiderült, a német kormány erről nem is tudott. Naftali Bennett oktatási miniszter, a szélsőjobboldali Zsidó Haza párt vezetője kijelentette, az ENSZ-szel való megállapodás Izraelt „a betüremkedők paradicsomává” változtatná.

*             *             *

A brit közszolgálati adó, a BBC a Nagy-Britanniában több helyen tapasztalható iszonyatos gyerekszegénységről számol be. A szegényebb vidékeken lévő iskolákban szürke bőrű, alultáplált, rossz fogazatú gyerekek a menzákon a tányérokban lévő ételt dugdossák a zsebükbe, hogy otthon legyen mit enniük. A BBC szerint az ilyen gyerekek száma egyre nő.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »